TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Trakya'nın ilk Amerikan Futbol takımı kuruldu

Trakya’nın ilk Amerikan futbol Takımı olan Namık Kemal Üniversitesi Ravers kuruldu.
Trakya'nın ilk Amerikan Futbol takımı kuruldu
TEKİRDAĞ / İHA - Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde kurulan NKÜ Ravers Takımı Trakya’da kurulan ilk Amerikan futbol takımı olma özelliğini taşıyor. Antrenmanlara yeni başlayan takım, Trakya’da Amerikan futbolunun gelişmesi ve Tekirdağ’ın üst liglerde temsili için mücadele verecek. NKÜ Ravers Takımı üniversiteli gençlerden ve Tekirdağ’da Amerikan futboluna ilgi duyanlardan oluşuyor.
NKÜ Ravers Takımı oyuncuları, Amerikan futbolunun Trakya bölgesinde temsilcisi olmadığına dikkat çekerek, bölgede ilk olmanın kendileri açısından gurur verici olduğunu ve bölgenin ligde temsili açısından mücadele edeceklerini belirtti.

NKÜ Ravers Takım Kaptanı Faruk Aydemir, üniversite bünyesinde kurulan takım ile en alt ligden başlayarak üst liglere çıkmak için alanında uzman ve Türkiye’de birçok kulüpte forma giymiş hocalarla başarılı olmaya çalıştıklarını söyledi. Aydemir, takımın yeni kurulduğunu, NKÜ Ravers olarak Trakya’da Amerikan futbolu adına bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Amerikan futbolu Türkiye’de yeni yeni gelişen bir spor. Aslında 20 yıllık bir geçmişi olan Amerikan futbolu 10 yıl ekipmansız olarak oynandı. Boğaziçi Sultans Amerikan Futbol takımı önderliğinde Türkiye’de başladı. Günümüzde üniversiteler ve profesyonel lig olarak iki ligimiz bulunmakta. 20 profesyonel takımdan ve 40’a yakın üniversite takımından oluşan üniversiteler ligi var. Üniversiteler ligi de birinci ve ikinci lig olarak ikiye ayrılıyor. Biz ikinci ligden başlayıp profesyonel lige çıkmak için mücadele vereceğiz. Takımın altyapısının kurulması ve profesyonel bir takımın kurulması için çok fazla mücadele verdik" dedi.

"DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"
Amerikan futbolunun ekipmanları gereği masraflı bir spor dalı olduğunu vurgulayan Aydemir, "Desteğe ihtiyacımız var. Buradaki oyuncularımız çoğu şeyi kendi cebinden karşılıyor. Gidiş geliş paraları ve özellikle ekipman paraları masraflı oluyor. Amerikan futbolu elit kesime hitap eden bir spor olarak tanınıyor. Ama biz bunun doğru olmadığını verdiğimiz mücadele ile Trakya’da Amerikan futbolunu yayarak göstereceğiz. Tekirdağ’da Amerikan futboluna diğer illerden daha fazla bir ilgi var. Bize destek veren bazı kuruluşlar olmasına rağmen Amerikan futbolunun gelişimi açısından daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Ekipmanlar pahalı olduğu için birçok oyuncumuz bazı ekipmanlardan eksik antrenman yapıyor. Profesyonel ligde Trakya’yı temsil edebilmek için desteğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

NKÜ Ravers takımı haftada iki gün akşam saatlerinde yaptıkları taktiksel ve fizik ağırlıklı antrenmanlarla üniversiteler arası ikinci lige hızlı bir başlangıç yapmayı amaçlıyor.
Yorum Yazın