TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Trende bıçaklı kavga, 2 yaralı

Diyarbakır’dan Batman’a gitmekte olan yolcu trenin camlarını kırmaya çalıştığı iddia edilen gruba müdahale eden iki kardeşten biri bıçaklandı diğeri ise darp edildi.
Trende bıçaklı kavga, 2 yaralı
DİYARBAKIR / İHA - Edinilen bilgiye göre olay, Diyarbakır - Bismil ilçesine bağlı Salat köyünde meydana geldi.

Diyarbakır istikametinden Batman yönüne gitmekte olan Diyarbakır Kurtalan Ekspresi yolcu treni, Bismil ilçesine bağlı Salat köyünde yolcu indirdi. İddiaya göre, kimliği öğrenilemeyen ve köyden binen 5 kişilik grup, trenin hareket etmesinin ardından camlarını kırmaya başladı. Bu sırada yolcu olarak trende bulunan Bilal E. (20) ve Agit E. (18) adlı kardeşler, gruba engel olmaya çalıştı. Kimliği belirsiz kişiler ile kardeşler arasında başlayan sözlü tartışma kısa süre sonra bıçaklı kavgaya dönüştü. Çıkan bıçaklı kavgada Bilal E. bacağından yaralanırken, kardeşi Agit E. ise darp edildi. Trenin durmasıyla yaralı kardeşler ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılırken, olay yerinen çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Trende yapılan kimlik kontrolünde şüpheli görülen iki kişi jandarma ekiplerince gözaltına aldı.

Çıkan bıçaklı kavgada trenin camları kırılarak maddi hasar meydana gelirken, yolcu treni jandarma ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Batman’a doğru hareket etti. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, hastaneye kaldırılan iki kardeşin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Salat köyü muhtarı Nihat Baydar, olayla ilgili yaptığı açıklamada, ”5-6 kişi trene bindiler. Sonra yolcu trenin camlarını kırmaya başladılar. İki kardeş onları engellemek isteyince birini bıçakladılar diğerini darp edip kaçtılar" dedi.
Yorum Yazın