TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Tuğrul Türkeş, İskoçya'da yapılan referandum hakkında konuştu

MHP Genel Başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş, İskoçya’da yapılan referandum ile ilgili, “Gelişmiş bir ülke olan İskoçya’dan gelişmekte olan Türkiye’deki ayrılıkçılar ve ana akım medyadaki halktan kopuk aykırı sesler ibret almalıdır” dedi.
Tuğrul Türkeş, İskoçya'da yapılan referandum hakkında konuştu
ANKARA / İHA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, İskoçya referandumunun Türkiye’ye yansımaları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 18 Eylül 2013 tarihinde İskoçya’da yapılan referandumda İskoç halkının yüzde 55’lik bir oranla bağımsızlığı reddettiğini vurgulayarak, “Bir refah toplumu olan İskoçya’nın bağlı olduğu birliği halk oylaması ile savunması tüm dünyaya örnektir. Bilindiği üzere bağımsızlık halinde İskoçya’yı büyük fırsatlar bekliyordu.

Örneğin kuzey petrol sahalarının yönetimi doğrudan İskoçya’ya geçecekti. Örneğin kişi başına düşen milli gelirde Avrupa Birliği ülkeleri arasında Almanya’dan sonra ikinci sıraya yerleşecek ve Büyük Britanya’yı geride bırakacaktı. Örneğin yenilenebilir enerji, elektrik üretimi, hayvancılık ve turizmdeki potansiyelini tümüyle gerçekleştirebilecekti. Millî gururu son derece olgun olan İskoç halkı, tüm bu fırsatlara ve artılara rağmen bağımsızlığa ‘Hayır’, beraberliğe ‘Evet’ dedi” ifadesini kullandı.

Söz konusu referandum sonucunda özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki ayrılıkçılara ibretlik dersler olduğunu vurgulayan Türkeş, şöyle devam etti:
“İskoçya, bir refah toplumu olmasına ve bağımsızlığın getireceği onca fırsata rağmen Büyük Britanya ile birlikteliği seçmiştir. Neden? Çünkü birlik ve beraberlik en küçük müesseseleri dahi kuvvetlendirir. Ayrılık ise en büyüklerini dahi yıkar. İskoçya referandumunun bir başka ilginç noktası ise kampanya sürecinde aydın zümrenin aldığı tavırdır. İskoç aydınlarının neredeyse tamamı medyada Büyük Britanya ile bütünlüğü savunmuş ve öne çıkarmıştır. Akademisyenler, gazeteciler, sporcular ve sanatçılar kampanyada İskoçya’nın menfaatlerinin Büyük Britanya ile beraberlikten geçtiğini vurgulamışlardır. Ufak istisnalar dışında hiçbir aydın, dikkat çekmek adına aykırı düşüncelere prim vermemiş ve meyletmemiştir. Neticede İskoçya’da fevrî duygular değil, ortak akıl kazanmıştır. Gelişmiş bir ülke olan İskoçya’dan gelişmekte olan Türkiye’deki ayrılıkçılar ve ana akım medyadaki halktan kopuk aykırı sesler ibret almalıdır. Unutulmasın ki birlikte her zaman hayır, ayrılıkta ise her zaman şer vardır.”
Yorum Yazın