TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı

TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Türkiye, Avrasya’nın üretim üssü olmayı hedefliyor' dedi.
TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı
GAZİANTEP / İHA - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılışına katıldı.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) açılan TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı’na çok sayıda yerli ve yabancı işadamı katıldı.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından geçtiğimiz yıl ilki İstanbul merkezli açılan fuar, iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. Özellikle ihracat rakamlarında ülkedeki söz sahibi illerin başında gelen Gaziantep, ikincisi yapılacak Sanayi ve Ticaret Fuarı’na 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

"TÜRKİYE, AVRASYA’NIN ÜRETİM ÜSSÜ OLMAYI HEDEFLİYOR"
Fuar açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şunları söyledi:
“Türkiye Avrasya’nın üretim üssü olmayı hedefliyor. Gaziantep de Ortadoğu’nun inşallah üretim üssü olacak. Türkiye’de büyük işletmelerde oldukça yüksek bir verim var. KOBİ’lerimiz maalesef arzu ettiğimiz ölçüde verimli değil. Bunu birlikte artırmamız lazım. Bir taraftan kamu destekleri, KOSGEB, ajansların destekleri ile bir taraftan da küçük işletmeler ile büyükler arasında bağ geliştirerek. Bunlar birbirinin zıttı değil aslında, birbirini tamamlayan unsurlar. Küçüklerin esnekliği ile büyüklerin kapasitesini birleştirdiğimiz zaman rekabet gücü kendiliğinden ortaya çıkar. Dolayısıyla TÜMSİAD, KOBİ’lerin sesi gerçekten, KOBİ’lerin temsilcisi. TÜMSİAD ile bu politikaların mutlaka daha da güçlenmesini bekliyoruz. Bu büyük ve küçük işletmeler arasındaki bağlar oldukça önemli.”

"GAZİANTEP, BİR TİCARET VE SANAYİ MERKEZİ"
Açılışta söz alan Gaziantep Valisi Erdal Ata, şöyle konuştu:
“Hepinizin bildiği gibi Gaziantep, bir ticaret ve sanayi merkezi. Türkiye’nin sanayi ve ticarette 6. büyük kenti. Geçen yıl 6.5 milyar dolar ihracat yapan, bu seneki hedefi 7 milyar doları yakalamak için çaba gösteren ve 2023 yılında da 30 milyar dolarlık bir hedefi kendisine seçen bir kentimiz.”

"BÖLGENİN YÜKSELEN KUTUP YILDIZIYIZ"
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“TÜMSİAD, çok kısa sürede hakikaten bütün dünyada güçlü bir birlik ve beraberlik oluşturdu. Sayın genel başkan ve bütün ekibi kutluyorum. İstanbul’dan sonra buranın seçilmiş olması tesadüf değil. Bölgenin yükselen kutup yıldızıyız. Kimlikli, kişilikli, yük alan yön veren bir şehiriz. Ortadoğu’nun üretim merkeziyiz. Ortadoğu’nun finans ve fuar merkezi olmaya adayız. İddiayla söylüyoruz, 2023 vizyonuna en yakın olan şehiriz.”

"GAZİANTEP İÇİN YENİ BİR ŞEYLER SÖYLEMEK GEREKİYOR"
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise şu açıklamada bulundu:
“Gaziantep, kendisini ticarette ispat etmiş, tüm dünyada adından söz ettiren bir şehir. Sanayide de kendini ispat etmiş. Elektrik kullanımında en önde gelen şehirlerden bir tanesi. Bundan sonra Gaziantep için yeni bir şeyler söylemek gerekiyor. Bunu da biz turizm önceliği olarak aldık. Turizmde de Gaziantep’i ön plana çıkarmamız gerekiyor. Fuarlar da bu turizmin bir parçası.”

"İLK ANADOLU FUARINI GAZİANTEP’TE YAPIYORUZ"
TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert de fuar açılışında şunları kaydetti:
“Gaziantep’i seçmek önemliydi. İlk Anadolu fuarını Gaziantep’te yapıyoruz. Çünkü Gaziantep, gerçekten Türkiye’nin göz bebeği. Birlik ve beraberliğini sağlamış, gülen insanların çok olduğu, birbirinin gözüne bakan, birbirinin elini sıkan insanların çok olduğu, üretim kabiliyeti olan, ihracat yeteneği olan Türkiye’deki ciddi yetenekleri hazırlamış olan bir ilimiz. Buradan bu haykırışı diğer illere, özellikle Doğu illerine yapıp buradan bir sıçrama yaparak ülke ekonomisine katkı yapmayı hedefliyoruz.”

"ÇÖZÜM SÜRECİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR"
TÜMSİAD Avrupa Başkanı Cahit Kerenciler ise, hükümetin çözüm sürecinin önemine vurgu yaparak, “Çözüm süreci bizim için çok önemlidir. Türkiye’nin bütün Ortadoğu’da söz sahipliliği var. Türkiye Ortadoğu’daki sorunlara benim sorunlarımın dışındadır diye bakamaz. Bunun için ben burada Cumhurbaşkanımızı, hükümeti, çalışan değerli Bakanlarımızı ve kardeşlerimizi kutluyorum” dedi.

"TÜRKİYE’NİN 2023 VİZYONUNA KATKI SAĞLAMAK AMACINDAYIZ"
Açılışta konuşan TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici de, şu değerlendirmede bulundu:
“Ortadoğu pazarlarına yönelik gerçekleştirilecek fuarımızla Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri arasındaki ticari köprülerin daha da kuvvetleneceğine ve Ortadoğu’nun Avrupa’ya daha da yakınlaşacağına inanıyoruz. TÜMSİAD olarak Türkiye’nin 2023 vizyonuna katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu fuar kapsamında ülkemizin uluslararası boyutta ticari faaliyetlerine katkı sağlamak ve Türkiye ekonomisinin güçlü yönlerini ortaya koymak amacıyla Ortadoğu İş Zirvesi de yapılacaktır.”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan açılış sonrası farklı sektörlere ait stantlar gezildi.
Yorum Yazın