TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Tunceli'de iki ayrı yerde çıkan yangın paniğe neden oldu

Tunceli merkezde ve Mazgirt ilçesine bağlı Karşıkonak köyünde yangın çıktı.
Tunceli'de iki ayrı yerde çıkan yangın paniğe neden oldu
TUNCELİ / İHA -Tunceli Merkez Atatürk Mahallesi’nin üst bölümünde bulunan Kuri Sipi mevkiinde saat 14.30 sularında orman yangını çıktı.

Küçük bir alanda başlayan yangın daha sonra rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangının, yerleşim yerleri ile Atatürk Mahallesi’nde bulunan 4. Komando Tugay Komutanlığı’nı da tehdit etmesi üzerine olay yerine Tunceli Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait ekipler sevk edildi. Yangının yerleşim yerine sıçraması üzerine bazı vatandaşlar panik yaşarken, gönüllülerin yardımıyla yaşlı vatandaşlar yangının sıçradığı alanlardan uzaklaştırıldı.

Ekiplerin çalışmaları yetersiz kalınca belediye anons yaptırarak gönüllüleri yangının olduğu bölgeye taşıdı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne ait iş makinelerinin de olay yerine sevk edilmesiyle birlikte orman yangını önemli ölçüde kontrol altına alındı.

Patlamamış mühimmat ile mayın bulunması ihtimaline karşı müdahale edilemeyen bölgelerin etrafı iş makineleri tarafından kazılarak yangının yayılması önlenmeye çalışılıyor.

Çıkan yangına ilişkin açıklama yapan Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, "Şu anda meşelik ve çam ağaçlarından oluşan 15 hektarlık alan yandı. Ekiplerimiz müdahale etmekte zorluk çekiyorlar. Esas sebebi dağlık arazi olması ve ormanın içinde patlamamış mühimmat ve mayın olması. Bir iki patlama duyduk yangın söndürme esnasında. Şu anda yüzde 80 civarında kontrol altına almış durumdayız. Ancak yangın birdenbire parlayarak; sıçrayarak ilerlediği için kontrol altına aldık diyemeyiz" dedi.

Öte yandan Mazgirt ilçesine bağlı Karşıkonak köyünde bilinmeyen bir nedenle meydana gelen yangında da bir vatandaşın kaldığı okul tamamen yanarken, köydeki seralar ile bağ ve bahçelik alanlarda büyük hasar meydana geldi.

Her iki yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yorum Yazın