TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Gazze'ye acil ilaç gönderme çabası

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı'nın Soma'da düzenlediği iftar programı öncesinde Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi makamında ziyaret etti.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar Gazze'ye acil ilaç gönderme çabası
İHA - Akar, "Bir an evvel İsrail'in Gazze'ye düzenlediği bu saldırıların durmasını ve uluslararası kamuoyunun insani harekete mensup olanların birleşerek İsrail'in katliamlarının durdurulması için çağrı yapmasını istiyoruz. Biz de Türk Kızılayı olarak milletimiz adına bu çağrıyı yapıyoruz. İsrail'in katliamları dursun bir an evvel Gazzeli kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına imkan sağlansın" dedi.

13 Mayıs tarihinde Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidine Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Kızılay Genel Başkanı Akar, "Bundan sonra inşallah böyle hadiseler meydana gelmemesini niyaz ediyoruz. Bu felakette hem milletimizin yanında olduğunu gösteren hem de kara gün dostu olduğunu gösteren Kızılaycılarımızı genel başkanları olarak bir kere daha tebrik etmek istiyorum. Türk Kızılayı Soma'da kara gün dostu olduğunu göstermiştir. Bundan böylede her zaman milletimizin kara gün dostu olmaya iyi günlerinde de yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"FACİANIN İLK GÜNÜNDEN BU YANA SOMA'DAYIZ"
301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciasında Kızılay'ın olağanüstü bir şekilde profesyonel ekipler eşliğinde bölgedeki şubelerle birlikte hemen Soma'ya geldiğini kaydeden Akar, "Ben dahil olmak üzere ilk günlerden hepimiz buradaydık. Herkes elinden geldiği kadar, yardımlarla şehit yakınlarımızın acılarını paylaşmak adına burada faaliyette bulundular. Öncelikle gıda maddeleri geniş ölçüde geldi. Soma Şube Başkanlığı koordinatörlüğünde bu gıda maddeleri ve giyecek maddeleri buradaki halkımıza dağıtıldı. Mağdurlara takdim edildi. Bunun ötesinde arkadaşlarımız psikososyal destek hizmetleri burada görüyorlar. Psikososyal destek hizmetlerine arkadaşlarımız burada halen devam etmekteler. Bir müddet daha devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.

"BOSNA HERSEK'E 37. TIR'IMIZI YOLLADIK"
Akar, "Soma felaketi ile meşgul olurken şehit yakınlarının acılarını dindirmeye çalışırken Bosna Hersek'te sel felaketi meydana geldi. Derhal arkadaşlarımız oraya müdahale etmeye gittiler. Oradaki kardeşlerimizin yardımlarına koştuk. Şu anda da Bosna Hersek müdahalemiz devam etmektedir. Hayırseverlerimizin yardımlarıyla 37. TIR'ımızı doldurarak Bosna Hersek'e göndermiş bulunmaktayız" diye konuştu.

"TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ İÇİN TELAFER'E 47 TIR YOLLADIK"
Akar, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bosna Hersek devam ederken maalesef Telafer'de istemediğimiz hadiseler ortaya çıktı. IŞİD'in Telafer'i, Musul'u işgali neticesinde 100 binlerce Türkmen kardeşimiz orada göçmen durumuna düştü. Evsiz, barksız ve yerinden edilmiş duruma düştü. Derhal Türk Kızılayı olarak Türk İş, Hak İş ve Memur Sen ile beraber bir kampanya başlattık ve o kampanya kapsamında da şu gün itibariyle 47 TIR'ımız bölgeye hareket etti. Bunlardan 31'i bölgeye vardı. İçerisindeki malzemeler ihtiyaç sahibi Türkmen kardeşlerimize dağıtıldı. Dün de Gaziantep'te protokolün katılımıyla 16 TIR'ımızı daha bölgeye yolladık. Dolayısıyla toplam 47 TIR'lık bir yardım kampanyasını devam ettiriyoruz. Bu konuda hedefimiz 176 TIR'ı tamamlamak ve oradaki Türkmen kardeşlerimizin aç sefil kalmamasını sağlamaktır. Bunun gayreti içerisindeyiz."

"KIZILAY GAZZELİLERE İLAÇ GÖNDERME ÇABASI İÇERİSİNDE"
Telafer hadisesi devam ederken İsrail'in Gazze'de alışılagelmiş zulmünü devam ettirdiğini belirten Akar, "İsrail orantısız güç kullanmak suretiyle Gazze'yi işgal planını devreye soktu. Tamamen üstün güçleriyle Gazze bombardımanı neticesinde şu gün itibariyle 700'e yakın Gazzeli kardeşimizin şehit olduğunu öğrendik. 4 bine yakın da yaralının olduğunu öğrendik. Türk Kızılayı olarak 2008 yılından bu yana Gazze'den çekilmedik. Orada daimi ofisimiz var. Bu ofisimizde çalışan yerel personelimiz vasıtasıyla yerinden temin yapmak suretiyle gıda kolisi dağıtımına derhal başladık. Zaten bu olay olmasaydı bile biz oraya 2 bin kolilik Ramazan Bayramı yardımı planlamıştık. Bu olay bizi 15 bin ailelik bir yardıma karar vermeye itti. Şu anda hedefimiz Gazzeli 15 bin aileye yani 75 bin kişiye acil gıda ileterek onların mağduriyetlerini gidermektir. Tabi bu arada acil olan husus da ilaç konusudur. Burada insan odaklı bir afet olan bu işgal, İsrail'in şedid tutumu karşısında yaralanan Gazzeli kardeşlerimizin maalesef hastanelerde tedavisine bile İsrail cevaz vermiyor ve hatta hastaneleri, ambulansları bile bombalıyor. Böyle bir durumla karşı karşıyayız.

Ama biz Türk Kızılayı olarak ve Gazze'nin kardeşi bir milletin evlatları olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz ve onlara acil olarak bölgeden ilaç temin etmek suretiyle acil ilaç ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyoruz. Şu anda Batı Şeria'da ve Kudüs'te bulunan arkadaşlarımız acil ilaçları almak suretiyle Gazzelilere yetiştirme çabası içerisindedir. Türkiye'ye de Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı kapsamında ilaç sanayici işverenleri ve Türk Eczacılar Birliği ile birlikte çalışarak burada onların bağışlayacakları ilaçları belli bir düzene sokup uçak ile Ürdün- Amman havaalanı üzerinden ilaç ve gıda maddelerini sevk etmeyi planlamaktayız. Hazırlıklarımızı tamamlıyoruz" ifadelerini kaydetti.

Tüm İslam alemine başsağlığı dileyen Akar, "Bu mübarek günler içerisinde Cenab-ı Hakk'ın bu soysuzca katliamları yapanların yüreklerine yumuşaklık vermesini ve barışın bir an gelmesini, insanların bir an evvel birbirlerini öldürmekten vazgeçmesini bu orantısız güç bu acımasız katliamın bir an önce durması çağrısını yapıyorum ve niyaz ediyorum" dedi.

İSRAİL'İN KATLİAMLARININ DURDURULMASI İÇİN KAMUOYU ÇAĞRISI YAPTI
2008 yılında İsrail'in Gazze'ye yaptığı hainane saldırısında bir kamuoyu çağrısı yaptıklarını belirten Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kamuoyu çağrısını tekrar yeniliyorum. Bir an evvel bu saldırıların durmasını ve uluslararası kamuoyunun insani harekete mensup olanların birleşerek İsrail'in katliamlarının durdurulması için çağrı yapmasını istiyoruz. Biz de Türk Kızılay'ı olarak milletimiz adına bu çağrıyı yapıyoruz. İsrail'in katliamları dursun bir an evvel Gazzeli kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına imkan sağlansın."

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye desteklerinden ötürü günün anısına hediyeler takdim etti. Başkan Ergene de Akar'a üzerinde madenci heykeli bulunan bir tablo hediye etti.
Yorum Yazın