TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Türk Kızılayı'ndan Arakanlı Müslümanlara yardım

Arakanlı Müslümanların ülkeleri Myanmar’dan kaçarak sığındıkları Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesinde Türk Kızılayı’nın insani yardım çalışmaları devam ediyor.
Türk Kızılayı'ndan Arakanlı Müslümanlara yardım
ANKARA / İHA - Kızılay, son olarak 5 bin 250 kişiye daha gıda yardımında bulundu.

İnsan tacirleri tarafından okyanusta terk edilen Arakanlı Müslümanların dramı dünya gündemine oturdu. Şu an için Malezya ve Endonezya hükümetlerinin sahip çıktığı Arakanlılara yardım ulaştırmak için hazırlıklarını sürdüren Türk Kızılayı, diğer taraftan Bangladeş’teki Arakanlı mültecilere gıda yardımına devam ediyor. Uzun yıllardır Bangladeş’teki Türk Kızılayı Delegasyon Başkanlığı aracılığıyla hem yerli halka hem de mülteci kamplarında yaşam savaşı veren Arakanlı Müslümanlara yardımda bulunan, insan tacirlerinin eline düşmemeleri için mücadele eden Türk Kızılayı, son yaşanan olaylardan sonra yardımlarını artırdı.

5 BİN 250 KİŞİYE GIDA YARDIMI
Yoğun olarak Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesindeki kamplarda yaşayan Arakanlı Müslümanlara yardımda bulunan Türk Kızılayı, özel olarak hazırlanan gıda malzemelerinin teslimini gerçekleştirdi. Zilonja ve Khali yerleşkelerinde gerçekleşen dağıtımlarda yaklaşık 5 bin 250 kişiye pirinç, patates, konserve gıda, sıvı yağ ve tuz yardımı yapıldı.
Yorum Yazın