TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Turkcell in hikayesi vaka incelemesi olarak yayınlandı

Turkcell’in hikâyesi, dünyanın en seçkin eğitim kurumlarından Harvard Business School tarafından vaka incelemesi olarak yayınlandı. İncelemenin yazarlarından Prof. Dr. Felix Oberholzer-Gee, rekabetin yüksek olduğu iletişim sektöründe Turkcell’in gösterdiği başarıya dikkat çekerek HBS öğrencilerinin ve yönetici eğitimi programlarımızdaki katılımcıların, hem başarıları hem de karşılaştıkları zorluklar anlamında Turkcell’den öğrenecekleri çok şey var, dedi.
Turkcell in hikayesi vaka incelemesi olarak yayınlandı
İSTANBUL / İHA - Turkcell, Harvard Business School’un (HBS) gerçekleştirdiği vaka incelemelerine ilham kaynağı olan bir grup seçkin uluslararası şirket arasına katıldı.

HBS’in Turkcell hakkındaki vaka incelemesi, kısa süre önce yayınlandı ve önümüzdeki dönemde HBS’in MBA için şart koştuğu zorunlu ders programı kapsamında okutulacak.

Turkcell örneği, Harvard akademisyenleriyle fakültenin 2013’te açılan İstanbul Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa yazdığı ilk HBS incelemesi olma özelliği taşıyor. Vaka incelemesini, Harvard Business School Strateji Birimi İşletme Yönetimi Bölümü’nden Prof. Dr. Felix Oberholzer-Gee ve Harvard Business School Muhasebe ve Yönetim Birimi’nden Yrd. Doç. Dr. Charles C.Y. Wang kaleme aldı.

Harvard’ın Turkcell’i incelemeye karar vermesinin nedenlerini açıklayan Prof. Dr. Oberholzer-Gee, şirketin, rekabetin yüksek olduğu bir pazarda kendini yenilemekte gösterdiği başarıya dikkat çekerek şöyle konuştu:
“İstanbul’daki HBS Araştırma Merkezi tarafından desteklenen Harvard Business School akademisyenleri, çok rekabetçi bir pazarda çok iyi performans gösterdiği için Turkcell’i incelemek istedi. Turkcell, fiyat, katma değer sunan hizmetlere geçiş ve mevzuattaki değişikliklerden kaynaklanan baskıların bulunduğu bir ortamda sürekli kendini yeniliyor ve bu durum vaka incelemesini oldukça ilgi çekici kılıyor. HBS öğrencilerinin ve yönetici eğitimi programlarımızdaki katılımcıların, hem başarıları hem de karşılaştığı zorluklar anlamında Turkcell’den öğrenecekleri çok şey var.”

Turkcell’in başarısının ilham veren bir yolculuk olarak görülmesi gurur verici

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv de konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye’nin New York Borsası NYSE’ye kote tek şirketi Turkcell, yıllardır hem küresel hem de ulusal liderlik konumunu koruyor. Bunu teknolojiye, yeniliklere ve mükemmel müşteri deneyimlerine odaklanarak başardık. Yeni dünyayı doğru okuduk. Turkcell takımı olarak zorluklarla mücadelede gösterdiğimiz başarının, dünyanın en itibarlı okullarından biri olan Harvard Business School tarafından ilham verici bir yolculuk olarak kabul edildiğini görmek gurur verici. Umarız böylece daha çok Türk şirketinin hikâyelerini paylaşmaları ve dünyanın geri kalanına ilham vermelerinin yolunu açmış oluruz.”

Milyonlarca MBA öğrencisi Turkcell örnek vaka incelemesinden faydalanacak

Turkcell hakkındaki vaka incelemesinden, Harvard Business School’un Yüksek Lisans öğrencilerinin yanısıra işletme ve benzeri alanlarda eğitim alan milyonlarca kişi faydalanabilecek. Yılda ortalama 10 milyon vaka incelemesi satan Harvard Business School, işletme alanında akademik birikimin oluşturulmasında lider konumunda. Dünya çapındaki rakamlara bakıldığında, okutulan her 10 vaka incelemesinden 8’ini HBS akademisyenlerinin kaleme aldığı görülüyor.
Yorum Yazın