TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Turkcell'liler kredi notunu SMS'le öğreniyor

Turkcell’in, kredi kayıt bürosu işbirliği ile hayata geçirdiği yeni servis kapsamında Findeks Kredi Notunu SMS üzerinden öğrenmek mümkün hale geliyor.
Turkcell'liler kredi notunu SMS'le öğreniyor
İSTANBUL / İHA - Turkcell, bireylerin kredili ürünlerine ilişkin geçmiş ödeme performansları hakkında bilgi sahibi olma imkanı veren Findeks Kredi Notu’nu tek bir smsle müşterilerine ulaştırdığı yeni servisini kullanıma sundu. Kredi Kayıt Bürosu güvencesiyle Findeks tarafından geliştirilen ve Turkcell kullanıcılarının sms üzerinden sorgulama yaparak öğrenebildikleri Findeks Kredi Notu, kişinin kredi başvurusu yapmadan önce kredi alabilme ihtimalini tahmin etmesine yardım ediyor.

Bireylerin yanı sıra ticari ilişkilerde bulunan gerçek kişiler için de önemli bir ön bilgi olan Findeks Kredi Notu’nu öğrenmek isteyen Turkcell kullanıcılarına, bilgilere dayalı olarak bir önceki kredi notu, mevcut kredi notu ve kredi notu seviyesi (iyi, orta, kötü) SMS olarak kullanıcıya iletiliyor.

FİNDEKS KREDİ NOTU NEDİR?
Findeks Kredi Notu, Türkiye’de bankacılık sektörünün uzun yıllardır kredi kararı verirken yararlandığı bir risk derecelendirme notudur. Geçmiş dönem kredi, kredili ürün ve kredi kartı ödeme alışkanlıklarına göre oluşturulan Findeks Kredi Notu’nun yüksek olması, başvuru sahibinin daha kolay ve uygun şartlarla kredi kullanmasına imkân sağladığı gibi çeşitli satın alım ve kiralama süreçlerinde de kullanıcılarına avantajlar sağlayabiliyor. 1 ile 1900 arasında değişen değerlere sahip Findeks Kredi Notu’nda 1 en riskli, 1900 en az riskli müşterilere işaret ediyor.
Yorum Yazın