TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Türkiye Evcil Hayvan Mama Pazarı 15. yılını gururla kutluyor

Türkiye’nin ilk ve en büyük mama üreticisi Tropikal Pet, 600 ton mama satışıyla çıktığı bu yolda 16 bin tona ulaşan satış rakamının verdiği gururla 15. yılını kutluyor.
Türkiye Evcil Hayvan Mama Pazarı 15. yılını gururla kutluyor
İSTANBUL / İHA - 15 yıl önce 95 milyon TL civarında olan kedi köpek mama pazarı, 2014 itibariyle 370 milyon TL büyüklüğüne erişti. O dönemlerde yerli üreticilerden söz etmenin neredeyse imkânsız olduğu, yabancı markaların tekelindeki sektöre ilk yatırım yapanın ise Türkiye’nin ilk, en büyük ve lider yerli kuru mama üreticisi Tropikal Pet olmuştu. Tropikal Pet, şimdi öncü olduğu sektörde bu sene 15. yılını kutluyor. Kurulduğu yıllarda ithal ettiği mamalar ile 600 ton mama satışı gerçekleştiren Tropikal Pet, bu yıl sadece kendine ait Goody ve Champion markaları ile ihracat dâhil 16.000 ton üretim rakamına ulaştı. Personel sayısını dört kat artırarak ekibini ve istihdam olanaklarını güçlendirdi. Champion, Goody ve Çarli kedi kumu markaları yanı sıra Savic gibi kategorisinde dünyaca ünlü markaların Türkiye temsilciliğini de yürüten Tropikal Pet, 15 yıllık deneyimine sektöründeki pek çok ilki sığdırdı.

Yabancı bir yatırım fonu tarafından Türkiye’de satın alınan ilk mama üreticisi olan Tropikal Pet, yüzde 60 hissesini 2010 yılında ABD merkezli The Riverside Company yatırım fonuna devretti. Bu ortaklığın ardından büyümesine hız katan Tropikal Pet, 2011 yılında yaklaşık 5 milyon dolarlık ek yatırımla yenilenen ve 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fabrikası ile alanında Türkiye’de ilk, dünyada ise en iyi ilk üç üretim tesisi arasında yer almayı başardı. 45 bin ton üzerindeki üretim kapasitesi ile öne çıkan fabrikası ile üç kıtaya ihracat yapan Tropikal Pet’in en son teknolojiye sahip yem ve hammadde analiz cihazları, NIR ‘Near Infrared Absorption’ sistemlerinin yanı sıra Royal Cert’ten ISO 9001:2008 kalite belgesi de bulunuyor.
“Aynı çizgide büyümeye devam edeceğiz”

Sektörde öncü konumunda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Tropikal Pet CEO’su İzzet Saban, “Sektörümüzdeki üretim tesisi kuran, ihracat yapan ve yabancı yatırım fonu ile ortaklığa giden ilk markayız. 15 yılı geride bıraktık. Amacımız bundan sonra da aynı çizgide güvenilir, etik değerleri yüksek, son tüketiciye daima kaliteli ürünü uygun fiyata vermeyi hedef haline getirmiş ve getirmeye devam edecek bir firma olmak. Gelişmiş ülkelere göre daha çok küçük olan pet pazarının büyümesi, yerli üretimin ve ihracatın teşvik edilmesi için öncülük etmeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz sosyal sorumluluk projelerine de hız devam edeceğiz” dedi.
Yorum Yazın