TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Türkiye Olimpian Derneği'nin yeni yönetimi seçildi

Türkiye Olimpian Derneği genel kurulu, bugün Olimpiyat Evi’nde yapıldı. Genel kurul sonrası yeniden başkanlığa seçilen Prof. Dr. İbrahim Öztek, son 2 yıl içinde yapılan faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.
Türkiye Olimpian Derneği'nin yeni yönetimi seçildi
İHA - Öztek, üyelere birlikte başarı ile sürdürdükleri çalışmalar için teşekkür ederek, "Bilindiği gibi derneğimizin amacı Türk sporuna, spor bilinci ve spor kültürü çerçevesinde olimpik hareketin başarıya ulaşması yolunda olimpik deneyim kazandırmak, olimpiyat sporcuları ve yöneticileri için sosyal etkinlikler düzenlemek ve en önemlisi olimpiyat deneyimi olan bizlerin bilgi ve görgü birikimlerimizi genç kuşaklara aktarmaktır. Birikimlerimizi genellikle panel, sempozyum ve konferanslar şeklinde ilköğretimden lise ve üniversite öğrencilerine aktarmaya çalışmaktayız. Konularımız çoklukla spor bilinci, spor kültürü, olimpik hareket, antik olimpiyatlar, modern olimpiyatlar, olimpiyatlarda Türk sporcular, sporda başarının yolu, sigara ve spor, spor ve kötü alışkanlıklar, spor-sigara-alkol-uyuşturucu, Türk spor kültürü, mücadele sporları, Atatürk ve spor, spor sağlığı, spor çeşitleri ve bazı spor dallarına ait projeler şeklinde olmaktadır. Bazı spor organizasyonlarına da önderlik ederek, kitlelerin spora kazandırılmalarını, o organizasyonun kalitesini artırmayı hem de katılan yabancı devletlerin Türk spor ve misafirperverliği hakkında iyi intibalar edinmelerini sağlamaktayız" dedi.

"SPORCULARIMIZ VE GENÇLERİMİZ AYDINLATILMIŞTIR"
Çalışmaları 2012 yılında yazılan bir kitapta topladıklarını hatırlatan Öztek, "Bu yıl da genel sekreterimiz Dario Porsemay bu kitabımızın yenisini hazırlamaktadır. Ayrıca tarafımdan ’Aba Güreşi’ ve ’Dünya Aba Güreşi ve
Geleneksel Sporlar Federasyonu-Kurallar’ isimli kitaplar yazılmış ve dağıtılmıştır.

2 yıl içinde 40’tan fazla okul ve üniversitelerde, öğrenci ve öğrenci velilerine belirtilen konularda konferanslar verilmiştir. Birçok federasyon, vakıf, belediye başkanlıkları, kulüp ve okullarla da kanferans, seminer ve bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Dopingle mücadele konusunda yapılan toplantı ve yazılarımızla sporcularımız ve gençlerimiz aydınlatılmıştır. Başta TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim Şahin ve daire başkanları ile birçok basın yayın organı ve sportif kurumlar ziyaret edilmiş, yurt dışında da ziyaret ve yarışmalarda Türkiye Olimpian Derneği olarak görev alınmıştır" diye konuştu.

"GELENEKSEL ABA GÜREŞİ DÜNYA KUPASI’NI DÜZENLEDİK"
8 Haziran ve 15 Haziran 2014 günlerinde Zeytinburnu çayırında Afganistan - Türkiye Dostluk ve Kardeşlik Derneği ile birlikte üst üste iki Kuraş şampiyonası yaptıklarını vurgulayan Öztek, "Zeytinburnu Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın’ın maddi ve manevi katkıları ile gerçekleşen her iki organizasyona yüzlerce sporcu, 10 bin kadar da seyirci katılmıştır. Yine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın önderliğinde Hatay’da yapılan dördüncü ve beşinci Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası yarışmalarında öncekilerde olduğu gibi planlama, davet ve organizasyonun yürütülmesine başkanlık edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Öztek, "2013 yılında kurulan Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Onursal Başkanı ve Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı seçilmiş olmam, ayrıca 2013 yılı Kırım Milli Güreşi uluslararası turnuvasına, 2014 de Kırgızistan’da yapılan Türk oyunlarına ve Almanya’da yapılan Aba Güreşi turnuvasına ve benzeri etkinliklere Türkiye Olimpian Derneği Başkanı olarak davet edilmiş olmam da aktivasyonlarımızın birer parçasıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Genel kurulun ardından Türkiye Olimpian Derneği’nin yeni yönetimi şu şekilde oluştu:
Yönetim Kurulu
Başkan: Prof. Dr. İbrahim Öztek
Genel Sekreter: Dario Porsemay
2. Başkan: Doç.Dr. Malik Beyleroğlu
Sayman: Av. Bilge Tekin
Üye: Op.Dr. Halil Kazım Gedik
Üye: Ali Kemal Tüfekçi
Üye: Serhat Karadağ
Denetleme Kurulu
Dr. Neşe Gündoğan
Yalçın Aksoy
Ömer Altay
Divan Kurulu
Erdoğan Arıpınar
Ahmet Ayık
Ali Abalı
Yorum Yazın