TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası sona erdi

Samsun’un ev sahipliği yaptığı Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası sona erdi.
Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası sona erdi
SAMSUN / İHA - Favorilerin sürprize izin vermediği organizasyonun son gününde kadınlar kumitede dağıtılan beş altın madalyanın üçü Düzce’ye gitti.

Türkiye Karate Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle 20-22 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası sona erdi. 1994-2001 doğumlular arası sporcuların katılım gösterdiği organizasyonda 52 ilden 1200 sporcu dereceye girebilmek için kıyasıya bir mücadele verdi.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı şampiyonada toplam 33 dalda madalya dağıtıldı. Son gün yapılan 21 yaş altı finallerinde sporcular izleyenlere keyifli müsabakalar izlettirdi. Alt yaş kategorilerinde hem
Türkiye’de, hem de Avrupa’da sürekli birincilik kürsüsünde yer alan Ali Sofuoğlu, Samsun’da da geleneği bozmadı. 95 doğumlu sporcu, 21 yaş altı ferdi kata finalinde Alperen Fatih İniş’i yenerek kariyerine bir şampiyonluk daha ekledi.

5-9 Kasım’da Almanya’da yapılan Dünya Karate Şampiyonası’nda beşinci olan Kadın Kata Milli Takım sporcuları Gizem Şahin ve Rabia Küsmüş, Samsun’da birbirlerine rakip oldu. İki sporcu da finalde başarılı bir performans gösterirken, mücadeleyi 3-2 kazanan Gizem Şahin, Türkiye şampiyonu oldu. Takım arkadaşına yenilerek ikincilikte kalan Rabia Küsmüş büyük üzüntü yaşarken, geçen yıl da üçüncülük kürsüsüne çıkmıştı.

FAVORİLER SÜRPRİZE İZİN VERMEDİ
Büyükler Kumite Milli Takımı ile Dünya üçüncülüğü sevinci yaşayan Uğur Aktaş, 21 yaş altı 84 kilo finalinde karşılaştığı Halit Doğrusöz karşısında rahat bir performans ortaya koyarak bir buçuk dakika tamamlanırken skoru 10-0’a taşıyarak teknik nakavt ile şampiyonluğu elde etti. 67 kiloda Burak Uygur, 0-0 devam eden mücadelenin son dört saniyesinde aldığı ippon ile altın madalyanın sahibi olurken, 60 kilo finalinde Serhat Bingöl ile karşılaşan Ökkeş Taşoğlu da zorlu bir mücadele sonunda tatamiden 1-0 galip ayrılarak kariyerinin en önemli başarısını elde etti.

KADINLARDA ŞAMPİYONLUKLAR DÜZCE’YE GİTTİ
Kadınlar +68 kilo altın madalya mücadelesi dramatik bir finale sahne oldu. Vildan Güvercin ile karşılaşan Sena Yılmazer, 5-1 önde götürdüğü mücadelenin bitimine 10 saniye kala dördüncü ihtarı da alınca diskalifiye oldu. Vildan Güvercin kariyerinin ilk Türkiye şampiyonluğunu kazanırken, Sena Yılmazer’e büyük üzüntü hakimdi.

55 kilonun en önemli favorisi olarak gösterilen Büşra Tosun karşısında 1-0 galip gelen Hilal Er; 61 kiloda Zehra Kandemir’i 4-1 ile geçen Hiranur Saruhan ve günün en çekişmeli mücadelesinin son 20 saniyesinde aldığı puanlar ile Nurcan Çiçek’i mağlup eden Hilal Nur Punar, şampiyonluk madalyalarını Düzce’ye götürdü.

MİLLİ TAKIM SEÇMESİ YAPILACAK
Samsun’daki karate şöleni 23 Kasım Pazar günü yapılacak milli takım seçme müsabakaları ile son bulacak. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek seçme müsabakalarının ardından belirlenecek nihai kadro, Şubat ayında İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
Yorum Yazın