TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Kültür-Sanat

Tuzak adlı oyun izleyicilerle buluştu

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali’nde ’Tuzak’ adlı oyun sahne aldı.
Tuzak adlı oyun izleyicilerle buluştu
BİLECİK / İHA - Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenen oyunda, Usta Tiyatrocu Nejat Uygur’un torunu Mana Uygur, Berke Üzrek, Tolga Yeter, Eraslan Sağlam, Can Varlı, Yelda Serbes, Umut Akbıyık ve Mert Marankos sahneye çıktı. Oyunun ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı, oyunculara plaketlerini vererek, teşekkür etti.

Sahnelenen oyunun ardından Bilecik ve gerçekleştirilen tiyatro festivalleri hakkında usta oyuncular değerlendirmelerde bulundular. Berke Üzrek, ’’Ben bütün Bileciklilere teşekkür ediyorum. Güzel bir gece yaşadık. Tiyatroyu sevenler ile güzel bir iletişim yaşadık. Yani daha fazla zaman ayırmamız gerekiyor Bilecik’teki seyircilerle. Çok konuksever bir ortam oldu. Daha fazla festivallerde bir araya gelmek gerekiyor ve seyircinin çok dikkatli olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda tiyatro adabı noktasında örnek olabilecek bir durumda. Çünkü bugünlerde tiyatro adabıyla ilgili problemler oluyor. Evdeki televizyon kültürüne bağlı olarak tiyatroda gerekli adaba uyulmayabiliyor. Ancak Bilecik’te böyle bir şey olmadı. Seyircisi son derece kaliteli ve oyunu yakından takip ediyor. Ben bu anlamda tiyatro adabına uyma noktasında Bilecik’i örnek gösterebilirim. Günümüzde tiyatronun gerekli önemi görmediği bir dönemde Bilecik’in tüm halkıyla böyle bir festival çerçevesinde bir araya gelmesi son derece önemlidir. Diğer kurum ve diğer belediyelere örnek olabilecek bir davranış ve bunu onlardan da bekleriz. Çünkü sanat ve sanatçı bir ülkeyi ileriye taşıyan kaynaklardır. Bilecik tiyatroya bu şekilde önem verdiği taktirde bizler de her zaman sevine sevine gelip oyunlarımızı oynarız’’ dedi.

Mana Uygur ise, ’’Bence çok onur ve gurur verici bir organizasyon. Belediye Başkanımız bu anlamda bence çok zor bir işi başarıyor. Burada çok aktif ve başarılı bir tiyatro festivali düzenleniyor ve çok iyi oyun ile oyuncular getiriliyor. Bu harika bir şey ve kendim oyuncu olarak bu işin içinde olmak ise ayrı bir gurur. Bu davranış günümüz şartlarını da göz önünde bulundurarak, çok taktir edilecek bir davranış. O yüzden de bu festivali ve tiyatroya olan önemi destekliyorum ve her zaman içinde olmayı istiyorum. Bilecik’teki seyirciyi gerçekten çok sıcak ve bizlere ilgili olduklarını söyleyebilirim. Tiyatro sanatının da vermiş olduğu incelik ile olmalı bizleri de çok güzel şekilde karşılıyorlar. Diğer yandan çok güzel bir kültür ve kongre salonunuz var. Hem teknik açıdan hem oyunculara sağladığı tüm imkanlar ile gerçekten bizleri memnun ediyor" diye belirtti.

Tolga Yeter de, ’’Ben Bilecik’e gelmeden önce zaten hep heyecanlıydım. Çünkü geçen sene o kadar iyi bir atmosferde ve o kadar güzel şekilde ağırlandık ki, Bilecik’e tekrar gelmeyi iple çekiyorduk. Yani hem belediye ekibi, hem organizatör grubu her şeyi o kadar çok güzel ayarlamış ki bizler Eylül ayından beri Bilecik’e gelmeyi dört gözle bekliyorduk. Bilecik’te beklediğimizden çok daha üstün bir şekilde karşılandık. Bunun için de gerçekten çok mutluyuz. Umarım 10.’suna da geliriz, umarım daha iyi bir oyunla geliriz. Bizler her yıl farklı bir tarzı denemeye çalışıyoruz. Bu yıl da kriminal komediyle geldik. Bilecik seyircisi hakkında ise şunu söyleyebilirim. Gerçekten seyircisi çok farklı ve etkileyici. Oyunu çok dikkatli dinlemeleri ve bizleri bu anlamda destek vermeleri bizler için de avantajlı oluyor.’’

Tiyatro oyuncuları ayrıca önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutta hazırlanacak olan tiyatro festivaline katılmayı dört gözle beklediklerini kaydetti.
Yorum Yazın