TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Tyana Festivali 150 sanatçı ağırlayacak

Niğde’nin Bor İlçesine Bağlı Kemerhisar Beldesi’nde bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Tyana Kültür ve Turizm Festivali Uluslararası bir boyutta gerçekleştirilecek.
Tyana Festivali 150 sanatçı ağırlayacak
NİĞDE / İHA - Kemerhisar (Tyana) Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı Niğde’de yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcileri ve muhabirleri ile bir araya gelerek 14’üncüsü düzenlenecek olan Tyana Kültür ve Turizm Festivali ile ilgili bilgiler verdi. Niğde başta olmak üzere tüm Türkiye’ye Kemerhisarımızı duyurduğunuz için teşekkür ediyorum diyen Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı “Siz basın mensuplarının Kemerhisar Beldesine olan ilgisi bizleri memnun etmektedir. Kemerhisarımızın tanıtımına büyük katkı sağlayan ve bu yıl 14’üncüsünü düzenleyeceğimiz Tyana Kültür ve Turizm Festivali 31 Temmuz, 1-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Festivalimizin açılışını CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Yaklaşık 150 sanatçının katıldığı ulusal ve uluslararası bir festival gerçekleştireceğiz. Bu festivali gerçekleştirirken Kemerhisar halkı dünyanın ve Türkiye’nin her köşesinden gelen misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyacaklar” dedi.

14. Tyana Kültür ve Turizm Festivaline gelen vatandaşlarımızı Tyana’da M.Ö. 8 Bin yıllara dayanan büyük bir tarih göreceklerdir diyerek sözlerine devam eden Kemerhisar (Tyana) Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı “Bu coğrafya Tyana’lı Apollonus’un doğduğu 16 yaşına kadar yaşadığı bir coğrafyadır. Bizlerde Kemerhisarlı olmakla öğünen güler yüzlü, sıcak kanlı insanlar olarak bu topraklarda yaşamaktan mutluyuz. Bu topraklarda moral bozukluğu değil üstün bir huzur var ve bizler burada yaşarken ömrümüzün uzadığına inanıyoruz. Tüm dünyada yaşayan ve Türkiye’de yaşayan insanlarımızın mutlaka Kemerhisar (Tyana)’yı görmesi gerekir. Üç gün sürecek olan festivalimizde ünlü sanatçılarımız Edip Akbayram, Mustafa Özarslan, İhsan Güvenç, Nazlı Öksüz, Esmanur Güney’de konser verecek ve çeşitli paneller ve animasyon gösterileri sergilenecek, festival alanına gelen vatandaşlar Kemerhisar’ın yöresel lezzetlerini de tatma şansına ulaşacaktır. Tyana tüm Türkiye ve dünyadaki meraklılarını bu festivalde buluşmaya davet ediyor” diye konuştu.
Yorum Yazın