TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Ülkü ocaklarından, pkk heykeli için suç duyurusu

Tokat Ülkü Ocakları tarafından Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü pkk üyesi Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesi olayına karşı suç duyurusunda bulundu.
Ülkü ocaklarından, pkk heykeli için suç duyurusu
TOKAT / İHA - Tokat Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunmak üzere gelen Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan basın açıklaması yaptı. Başkan Çalışkan, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerine bu heykelin dikilmesinin anayasanın 301, 302, 304, 309 ve 313 maddeleri gereğince Türk Ceza kanununa göre suç olduğunun altını çizerek, “Bu suçun işlenmesi pkk örgütü ve yandaşları tarafından hiçte anormal olarak karşılamadığımız bir durumdur. Neticede PKK terör örgütü adı üzerinde terör örgütüdür ve suç işlemeye meyillidir. Yaptığı şey zaten Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal düzenine bozma üzerinedir. Ancak burada esas suçlu olan sizde takdir edersiniz ki, devletin varlığını ve birliğini korumak, bölünmez bütünlüğünü ve bu değerlere zarar gelecek her türlü faaliyete engel olmak ile hükümlü olan devletin kolluk kuvvetleri bu noktada suçludur. Yani bu suç işlenirken devletin jandarması, polisi, özel harekatçısı, bordo berelisi övünerek savunduğumuz diğer kolluk kuvvetleri nerede? Neticede hepinizin bildiği üzere bu heykel oraya dikilirken devletin hiçbir mensubu buraya müdahale etmemekte, aynı Türk bayrağını nasıl oradan indirilirken büyük bir suç işlenmişse aynı suç işlemektedir. Türk tarihi bugüne kadar koltuklarını korumak uğruna iradelerini dış güçlere teslim etmiş, milletinin değil hamilerinin emrine amade olmuş pek çok yönetici görmüştür. Ancak hiç bir dönemde ihanet bu kadar açığa çıkmamış, Türk milleti ve devleti hiç bu kadar aciz bir duruma düşürülmemiştir” dedi.

Biran önce heykelin yıkılmasını beklediklerini ifade eden Başkan Çalışkan, “Diyarbakır topraklarında bir anıt dikilecekse o da Uzun Hasan’ın olmalıdır. Ülkücü Hareket Türkiye ve Türk milletinin dara düştüğü, çıkmaza itilmeye çalışıldığı her dönemde umut ışığı olmuş, karanlık tüneli aydınlatmıştır. Siyasi tabloya bakacak olursak bölücü ve ayrıştırıcı siyasete, bu ihanet sarmalına kayıtsız şartsız dik duruş gösteren yegane yapı da Ülkücü Harekettir. Yaşanan bu rezilliği hiçbir vatandaşımızın sindiremeyeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek adına herkesi üzerine düşen görevi yapmaya ve ihanete dur demeye çağırıyoruz” diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından Başkan Çalışkan, Tokat Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.
Yorum Yazın