TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Uluslararası Budapeşte turizm fuarı başladı

Macaristan'da düzenlenen Orta Avrupa’nın en büyük turizm fuarlarından biri olan 38. Uluslararası Budapeşte Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Uluslararası Budapeşte turizm fuarı başladı
İHA - Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 38. Uluslararası Budapeşte Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Budapeşte’de bulunan Hungexpo Fuar Merkezi’nde düzenlenen organizasyona bu yıl 30 ülkeden yaklaşık 500 tur operatörü ve acentesi katılırken, fuarın bu yılki misafir ülkesi Romanya oldu. Türkiye fuara 150 metrekarelik büyük bir stantla katılırken, Macar tur acenteleri Türk standına büyük ilgi gösterdi. Fuarın ilk gününde Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Türk standını ve fuara katılan diğer Türk tur operatörlerinin stantlarını ziyaret ederek, Türk tur operatörlerine destek verdi. Özellikle Rusya ve Ukrayna’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Türk tur operatörlerinin Macaristan ve çevre ülkelerine yöneldiği kaydedildi. Fuarda stant açan Türk operatörleri ziyaretçilere kolonya, Türk kahvesi, Türk çayı, lokum, fındık gibi ikramlarda bulunmayı ihmal etmedi.

Macaristan’dan da sorumlu, Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığı Avusturya Turizm Ataşesi Songül Camgöz İHA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarın oldukça verimli geçtiğini kaydederek, “Bu sene 38. Budapeşte Uluslararası turizm Fuarı kapılarını bize açmış durumda. 30 ülke ve 500 katılımcının yer aldığı fuarda biz de Türkiye olarak 150 metrekare stant ile yer almaktayız. Bu anlamda en büyük stantta sahip ülkelerden bir tanesiyiz. Bu sene 120 bin Macar vatandaşı ülkemizi ziyaret etti. Yüzde 23 artış yaşandı geçen sene oranla. Macarların ülkemize olan ilgisinin her yıl arttığını görüyoruz. Bu artışı 2015 yılında da bekliyoruz ve ülkemizi 2015 yılında 150 bin Macar vatandaşının ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.
Çok sayıda katılımcının stant açtığı fuar 1 Mart tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Yorum Yazın