TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ünlü astrolog Nuray Sayarı Soma'ya okul yaptırıyor

Ünlü Astrolog Nuray Sayarı Manisa’nın Soma ilçesine verdiği okul sözünü tuttu. 16 derslikli okul için Nuray Sayarı, Soma Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
Ünlü astrolog Nuray Sayarı Soma'ya okul yaptırıyor
İHA - Astrolog Nuray Sayarı okulun yanında ’2015 Astroloji ve Burçlar’ kitabının tüm gelirini de Soma faciasında öksüz kalan çocuklara bağışladı.

ŞÖLEN HAVASINDA
Protokol töreni adeta şölen havasına döndü. Okul protokolü öncesinde Soma faciasından sonra ilçede kurulan ve yaklaşık 3 bin çocuğun eğitim gördüğü Soma Çocuk Gelişim Merkezi öğrencileri tarafından halk oyunları ve bale gösterisinin yanında mini konser verildi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Programda konuşan ve duygulanarak gözyaşlarına hakim olamayan Ünlü Astrolog Nuray Sayarı çok zorlu ve fakir geçen bir çocukluk yaşamı olduğunu belirterek, "Her bir çocuk en iyi şartlarda yaşamalı. En iyi yerlere gelmeli. İnşallah bundan böyle her sene yazacağım kitaplarla bir okul yaptıracağım. Soma zaten eğitime çok önem veren bir yer" dedi.

"ÇOK FAKİR BİR AİLENİN ÇOCUĞUYDUM"
Neden okul yaptırıyorsun dediler; ben 24 senedir astroloji ilmiyle ilgileniyorum. Hep okuyorum, hep okuyorum, hep okuyorum. Çok fakir bir ailenin çocuğu olarak bir yerlere geldim. Her pazartesi benim kabusumdu. Çünkü o yıllarda dergi dağıtılırdı ve ücreti ödenmesi gereken dergilerdi. Ben çok gariban bir ailenin çocuğu olduğum için her pazartesi okula gitmek istemezdim. Çünkü o parayı götüremezdim. Hiçbir çocuk zorluk çekmesin, parasız kalmasın. Daha nice okullar yaptıralım kitaplarımla hep birlikte" dedi.

HASAN ERGENE, "İKİ SEVİNCİ BİRDEN YAŞIYORUZ"
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise iki sevinci bir arada yaşadıklarını belirterek, "Hem şehrimize bir okul kazandırıyoruz. Hem de bir kaç ay önce kurulan Çocuk Gelişim Merkezi’nin gösterilerini izliyoruz. 3 bin çocuğumuz hizmet veren Soma Çocuk Gelişim Merkezimiz hem kaymakamlığın, belediyemizin hem de sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla faaliyetlerini arttırarak yürütecektir.

Çok anlamlı bir gün dedim, 16 derslikli bir okul İstasyon Mahallemizde belediyemiz tarafından tahsis edilen bir arazi üzerinde çok kısa sürede yükselecek. Bir ilkokul olarak hizmet vermesini planlıyoruz. Bu okulumuzun devreye girmesiyle birlikte merkezimizden uzak bir yerde olan İstasyon Mahallemizde artık ilkokul çocuklarımız uzun mesafeler yürümeden eğitim hizmeti alma hakkına sahip olacaklar. Bunun sevinci hepimize yeter. Sevgili Nuray Sayarı Hanım’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Astrolog Sayarı’ya sevgi gösterisinde bulunan Somalı çocuklar imza alabilmek için uzun süre sıra bekledi.
Yorum Yazın