TİC Holding Header
  • USD 32.334
  • EUR 35.091
  • Altın 2298.61
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Urfalı telefon dolandırıcıları Kocaeli’de yakalandı

Şanlıurfa’da, telefon ile dolandırıcılık yapan şebekenin üyesi bir şahıs, Kocaeli’de dolandırdıkları kadından parayı almak için geldiğinde yakalandı.
Urfalı telefon dolandırıcıları Kocaeli’de yakalandı
ŞANLIURFA / İHA - Şanlıurfa’dan telefon ile Kocaeli’de yaşayan Ü.V. isimli kadını arayan dolandırıcılar, kadına hesaplarının ele geçirildiğini ve bankadaki parasının terör örgütüne aktarıldığını söyledi.

Bu yalana inanan Ü.V., bankadaki 130 bin TL parasını çekerek kendisinden parayı almak üzere Kocaeli’ye gelen şebekenin üyesine verdi. Sonra tekrar arayarak kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcının söylediklerini yapmaya devam eden Ü.V., 40 bin TL nakit ve 17 bin TL’de kredi çekerek toplam 57 bin TL’yi daha dolandırıcıların hesabına yatırdı. Dolandırıcıların daha sonra evini satmasını istemesi üzerine 170 bin TL değerindeki evini satmak için emlakçıya giden Ü.V., emlakçının yönlendirmesi üzerine polise başvurdu.

Polis, Ü.V'ye dolandırıcı şahıslara "evi sattığını söyleyerek Kocaeli’ye gelip parayı almalarını" söylemesini istedi. Şanlıurfa’dan parayı almak için Kocaeli’ye gelen M.S.O.(19) isimli şahıs, polis tarafından yakalandı. Şanlıurfa’dan Kocaeli’ye bir gün önce geldiği tespit edilen M.S.O. emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı.
Yorum Yazın