TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Uydu frekansları değişti, vatandaşlar elektronikçilere akın etti

Televizyon kanallarının Türksat 4A uydusuna geçmesiyle birlikte frekanslar değişti. Yeni frekansları kendileri ayarlayamayan vatandaşlar, elektronik dükkanlarına akın etti.
Uydu frekansları değişti, vatandaşlar elektronikçilere akın etti
ADANA / İHA  -Türksat 4A uydusuna geçişle birlikte televizyon ve radyo kanallarının frekansları değişti. Çeşitli internet platformlarında yeni frekansların uydu alıcılara nasıl yükleneceği yer almasına karşın bu işlemi kendisi yapamayan vatandaşlar, soluğu elektronik dükkanlarında aldı. Bir gecede işleri tavan yapan elektronik dükkanlarına kısa sürede yüzlerce vatandaş akın etti. Frekans değişikliğinin oluşturduğu katma değerden en çok elektronikçiler memnun oldu. Bazıları durumdan nemalanıp 15 dakikalık işlem için 50 TL talep ederken, elektronikçiler genellikle 10 TL’den işlem yaptı. Müşteriler yeni uydu frekanslarını yüklemeleri için sıraya girerken, cihazlar elektronikçilerin dükkanında ayrıca bir yığılma oluşturdu.

Uzun yıllar elektronikçilik yapan işletme sahibi Halil Güven, frekans değişikliğinin yapıldığı günden bu yana yığılmalar nedeniyle sabah 4’e kadar çalıştıklarını belirtti. Değişiklikten bu yana 400-500 kişinin dükkanına uydu alıcılarını bıraktıklarını söyleyen Güven, “Bizim yıllardır işin içinde olduğumuz için her cihazın nasıl çalışacağını iyice biliyoruz ancak insanlar için bu genellikle zor” dedi.

Frekans değişikliği karşılığında karaborsa ücret talep edilmesini ’etik’ bulmayan Güven, şöyle devam etti:
“Cihaz başına 10 TL alıyoruz. Bazen geliyorlar, ’10-15 TL daha fazla vereyim, sırada öncelik tanı’ diyenler oluyor ama sıcak bakmıyoruz. Her şey hakkıyla, sırayla.”

Bazı vatandaşlar ise yeni uyduya geçişi “Saçma sapan bir şey. Daha neler çıkaracaklar, para tuzağı” yorumunda bulunurken; bazı vatandaşlar da geçişin iyi bir uygulama olduğunu ancak teknik ayarlar kafa karıştırdığı için kendilerinin yapamadığını kaydetti.
Yorum Yazın