TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

'Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi' sertifika töreni

Samsun’da 30 proje sorumlusunun katıldığı ve 2 gün süren 'Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi' sonrası sertifika töreni düzenlendi.
'Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi' sertifika töreni
Ozan Koltuk - SAMSUN / İHA - İlkadım Kaymakamlığı, AB ve Proje Araştırma Geliştirme Merkezi (APAM) tarafından hazırlanan, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Teknik Destek Programı ile desteklenen “Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” sona erdi. İlkadım ilçesinde bulunan milli eğitim, müftülük ve emniyet kurumlarında çalışan 30 proje sorumlusunun katıldığı 2 gün süren “Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” ile İlkadım ilçesinde proje kültürü oluşturulması ve ilçede proje kültürünün arttırılması hedeflendi. İlkadım Kaymakamlığı’na bağlı kurumların proje sorumluların katıldığı eğitim OKA Proje Uzmanı Fatih Çatal tarafından verildi. 2 gün süren eğitim sonrası 30 proje sorumlusu sertifikalarını alabilmeleri için OKA binası toplantı salonunda tören düzenlendi. Törene İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen katıldı.

Sertifika töreninde konuşan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, “Biz bu bölgede kurumlar arası diyalogu, kurumlar arası işbirliğini geliştirmeyi harcadığımız 20-25 milyon liradan daha fazla değerli buluyoruz. 20-25 milyon lira para harcıyoruz, her yıl bu harcadığımız paralarla KOBİ’lere, sivil topluma, üniversiteye, yerel yönetimlere ve özel sektörün üst çatı kuruluşlarına çeşitli imkanlar ortaya koyuyoruz. Teknik destek doğrudan faaliyet desteği, doğrudan finansman desteği, güdümlü proje gibi bir dizi enstrümanlarımız var. Ama bu enstrümanlarımızın tamamından çok daha kıymetli bir şey var. Biz geldiğimizden beri yaklaşık 2 bin kamu personeline teknik destek, 5 bin tane özel sektörden insanlara proje hazırlama, bütçe hazırlama, mantıksal çerçeve hazırlama konusunda eğitimler verdik. Bu eğitimlerin işte Türkiye'nin geleceğini oluşturacağını inanıyoruz” dedi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın kurulmasıyla devletin yerel projeler üretmeye başladığını ifade eden İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, “Kalkınma ajanslarından sonra artık devlet de yerele indi. Gerçekten ayakları yere basan, faydası topluma dokunan projeler üretildi. Daha önemlisi insan yetişti. Bir ülkenin, bir toplumun, bir ilin, bir ilçenin gücü de insan kapasitesi ile ölçülüyor. İlkadım ile OKA arasında güzel bir iletişim kuruldu. Şu anda da kurumsal düzeyde de en çok işbirliği yapan kurumlar arasındayız. Biz bunu daha da artırarak işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Amacımız topluma daha fayda ve yarar sağlamak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 30 proje sorumlusu sertifikalarını İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen'in elinden aldı.
Yorum Yazın