TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Uzak Doğu'dan Türkiye'ye kültür turu

Tayvan Uluslararası Dans Federasyonu (TİFA) ve Singapur Uluslararası Dans Federasyonu (HİFA) üyesi 40 kişi, Türk kültürünü yakından tanımak üzere geldikleri Bursa’da Büyükşehir Belediye Orkestrası Türk Halk Müziği Bölümü’nün çalışmalarına katıldı.
Uzak Doğu'dan Türkiye'ye kültür turu
BURSA / İHA - Geleneksel dans ve müzikleri yerinde inceleyen kültür tutkunları, Karadeniz, Orta Anadolu ve Batı Anadolu turlarındaki gezilerinin ardından soluğu Bursa’da aldı. Bursa Keles, Gelemiç ve Kocayayla köylerini ziyaret ederek geleneksel dans ve müzikleri öğrenme fırsatı bulan ekip, Bursa’ya ve Türk kültürüne hayran kaldıklarını söyledi.

Uzun yıllardır Anadolu folklorunu Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine öğreten Ahmet Lüleci ve İzmir Ege Üniversitesi DTMK Türk Halk Oyunları Bölümü Araştırma Görevlisi Abdürrahim Karademir’in öncülüğünde Bursa’da bulunan ekip, Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü’nü de ziyaret etti. Topluluk burada, Bursa yöresinden bir oyunu da kısa sürede öğrendi. Tayvanlı misafirler Türk halk müziği enstrümanlarını tanıdılar ve ses sanatçılarının seslendirdiği farklı yörelere ait türküleri ilgiyle dinlediler. Konservatuar gezisini tamamladıktan sonra Bursa’ya özgü lezzetleri de tadan heyet, Bursa’dan sonra İstanbul’a geçti.
Yorum Yazın