• Yerel

Vali Güzeloğlu'ndan Kurban Bayramı mesajı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Güzeloğlu yayınladığı mesajında, Manevi değerlerin ve duyguların paylaşıldığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramını siz değerli Kocaelili vatandaşlarımızla ilk defa birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşıyor, hepinize selam ve sevgilerimi sunuyor, mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum dedi.
Vali Güzeloğlu'ndan Kurban Bayramı mesajı
TEKİRDAĞ / İHA - "Kurban Bayramı, kurban ibadetinin verdiği maneviyatla gönül yüceliğinin arttığı, yardımlaşma ve merhamet duygularının yoğunlaştığı, sadakatin, teslimiyetin ve fedakarlığın gösterildiği özel bir bayramımızdır" diyen Vali Güzeloğlu mesajında şunları ifade etti:
"Yüreklerde kurulan gönül köprüleri ile uzağı yakın eden bayramlar, dostluğu, barışı, huzuru, geleceği, soframızı, mutluluğumuzu, hüznümüzü, yalnızlığımızı paylaştığımız, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi en sıcak şekliyle hissettiğimiz mübarek ve mukaddes günlerdir. Bu mübarek günlerde; yoksulları, yetimleri, düşkün ve yaşlıları, yetiştirme yurdunda kalan yavrularımızı, huzurevinde yaşamını sürdüren büyüklerimizi, şehit ailelerimizi, gazilerimizi, hasta ve bayramı kutlayamayacak durumda olan fakirlerimizi ziyaret ederek, gönüllerini alalım ve bu mutluluğu onlarla paylaşalım. Hepimiz biliyoruz ki toplumların ayakta kalmasını sağlayan çeşitli dinamikler vardır ve bizim toplumumuzu ayakta tutan en önemli dinamiklerden birisi de kuşkusuz milli ve manevi zenginliklerimiz, değerlerimiz, gelenek ve göreneklerimizdir. İşte bu zenginliğimizden ve değerlerimizden taviz vermeden geçireceğimiz her anın, aslında geleceğe doğru attığımız en önemli ve en sağlam adımları oluşturacağının mutlaka bilincinde olmalıyız. Bu bilinçle hareketle; geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızın eğitimlerinin de bu istikamette olmasına özen göstermeli, onları milli ve manevi değerlerimizle teçhiz etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Bayram sevincinin ve coşkusunun yalnızca bu kutsal günlerle sınırlı kaymayacağı umuduyla Kurban Bayramınızı kutluyor, bu bayramın milletimize ve değerli Kocaelililere sağlık, mutluluk, huzur ve refah getirmesini diliyorum"
Yorum Yazın