TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Valinin kemençeli kestane kebabı keyfi

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Kurşunlu köyüne Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından kurulan defne kurutma tesisinin temeli törenle atıldı.
Valinin kemençeli kestane kebabı keyfi
BURSA / İHA - 200 üyeli Karacabey Kurşunlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hayata geçirilen projeyle birim kilogram başına elde gelirin artırılması hedefleniyor. Törene katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, köylünün gelirinin artacağını, ayrıca önemli bir maliyet olan nakliye masrafının azalacağını ifade etti.

“Mevcut projede sadece kurutma işlemine göre planlanmış olan işletmenin, ilerleyen dönemlerde yapılacak yatırımlarla çeşitli defne irinlerini üretebilmesi de mümkün olacaktır” diyen Karaloğlu, 345 bin 684 TL projenin 172 bin 842 TL’lik kısmının TKDK’dan hibe alınarak gerçekleştirileceğini anlattı. Tesisin yıl sonunda tamamlanarak faaliyete başlaması hedefleniyor.

Yetkililerden bilgi alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik ve vatandaşlar defne kurutma tesisinin çelik direklerinin dikilmesi için kaynak yaptı. Karaloğlu, ayrıca kestane ormanlarında incelemelerde de bulunarak, kemençe eşliğinde köylülerin ateşte pişirdiği kestanelerden yedi.
Yorum Yazın