• Yerel

Van da Yaşama İlk Adım projesi

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca hazırlanan 'Yaşama İlk Adım Projesi'nin startı verildi.
Van da Yaşama İlk Adım projesi
VAN / İHA - Van ve ilçelerinde bulanan ihtiyaç sahibi annelere yönelik geliştirilen proje kapsamında İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hediye paketleri annelere dağıtıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclis üyeleri, Kadın Masası çalışanları ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı kadın çalışanları ilk olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Cafer Alhan'ı ziyaret etti. Buradaki ziyaretin ardından kadınlar hastaneyi gezerek yeni doğum annelere paketleri dağıttı. Van Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projenin çok önemli ve değerli olduğunu söyleyen Başhekim Cafer Alhan, projeden dolayı belediyeye teşekkür etti. Alhan, bölgenin böyle projelere ihtiyacının olduğunu belirterek, hastanelerinde doğum yapan kadınların büyük bir bölümünün yeşil kartlı olduğunu söyledi. Alhan, "Belediyenin hazırlamış olduğu paketlerde yer alan malzemelere hastalarımızın ihtiyaçları var. Gönül ister ki bu tür projeler daha sık yapılsın. Bunun sembolik olarak kalmasını istemiyor, her zaman yapılmasını istiyoruz. Çünkü gerçekten ihtiyaç sahibi bu arkadaşlarımızın bütün bu ihtiyaçlarını hastane olarak giderme gibi bir şansımız yok. Dönem dönem bir takım kalemlerden ihtiyaç sahibi olan hastalarımızın ihtiyaçlarını sağlamaya çalışıyoruz, fakat bu tür ihtiyaçları giderecek kalemlerimiz yok. Sivil toplumun buna daha çok özen göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Yaşama İlk Adım Projesi Koordinatörü Sosyolog İnci Uyar da, "Van Büyükşehir Belediyesi olarak çocuk, genç, kadın ve hastalardan sonra bebeklere yönelik de projeler geliştiriyoruz. Yaşama İlk Adım Projesi ile Van ilinde bulunan hastanelerde yeni doğan çocuklar ve annelerini belirli aralıklarla ziyaret ederek bakım seti hediye edeceğiz. Yaşama İlk Adım Projesi, Van merkez ve ilçe sınırları içerisinde sosyal hizmet alanında uygulanan ilk çocuk projesidir. Bu proje ile yeni doğan çocukların aileleriyle bir dayanışma köprüsü kurma noktasında ilk adımı atıyoruz. Yaşama İlk Adım Projemizle ailelerimizin sevincine ortak olup ve çocuklarımızın kalplerine hayata gözlerini açtıkları anda dokunmak istiyoruz” dedi.
Yorum Yazın