• Genel

Vatandaş Belediyeden sözünü tutmasını bekliyor

Başakşehir Belediyesinin Kayaşehir 8. Bölge’de halkın onayını almadan başlattığı halı saha çalışması ile iddia ettiği gibi bir sosyal tesisi tamamlayamadı.
Vatandaş Belediyeden sözünü tutmasını bekliyor
CRA - OGÜN GAZETESİ - Halı sahanın çevre düzenlemesi yapılmadığı çevresi korumalı bir hale getirilmediği için gündüzleri imkansızlıklar altında genç sporcular tesisi kullanmaya çalışırken, alan akşam saatlerinde halkı rahatsız eden araçlar ile şüpheli kişilerin uğrak yeri oldu.

Vatandaşlar tesis tabir edilen alanın inşası devam ederken, Başakşehir Kaymakamlığa bugünlerin yaşanacağını ima eden dilekçelerinde; “Bu alana donanımsız ve sahipsiz bir toprak saha veya benzeri bir çalışma yapılırsa burada yaşamın daha sıkıntılı bir hal alacağı, apartman sakinleri olarak bu alana ne yapılacağı tarafımıza anlatılmadan yapılması da etik değildir” ifadelerinde yer verilmişti.

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ise Kaymakamlığa verilen dilekçeye 25.02.2014 tarihinde cevap olarak; “Bahse konu olan alanda müdürlüğümüz tarafından ilçemizin diğer mahallerinde yapıldığı gibi genç ve yaşlılara yönelik spor ve park alanları yapılmaktadır. Gençlerimizin ilgi dilekçenizde de belirtmiş olduğunuz gibi kötü alışkanlıklara bulaşmaması için spor ve park alanlarını yaygınlaştırmaktayız. Çalışmalarımızda da sona gelinmiş olunup, zemin çim halı haline getirilecektir” denilmiştir.

Vatandaşların Başakşehir Kaymakamlığına verdikleri dilekçede bahis edilen donanımsız bir tesis ile burada yaşamın daha sıkıntılı yer alacağı iddiası gerçek olurken, Başakşehir Beldiyesinin yazısında ifade ettiği genç ve yaşlılara yönelik spor ve park alanları ise bir saha ve yanında 3 konteynır haricinde gerçekleşmedi.

Spor tesisi ve park alanları olacağı iddia edilen halı sahanın hemen karşısında bulunan bina sakinlerinden M.Y, evimizin karşısında bulunan sahada özellikle akşam saatlerinde içki içen arabalarını çekerek yüksek sesle müzik dinleyenlerin uğrak yeri oldu. Zaman zaman geç saatlerde bile burada araçlar çekiliyor. Söylemesi ayıp ama top sahanın içine girerek tuvaletlerini yapan insanlara bile şahit oluyoruz. Balkonlara çıkamaz olduk. Bazı zamanlar etrafı gözetleyen kişiler gördüğümüzde tedirgin oluyoruz. Ne yaptıklarını sorduğumuzda ise sanane diyerek sert tepki gösteriyorlar.

Buralar tam anlamıyla suçluların uğrak yeri olmaya başladı. Emniyet güçlerinin buraya biraz daha ilgi ve alaka göstermelerini istiyoruz. 155’i aradığımızda polisler gelerek, şüphelileri uzaklaştırıyor ama polis gidince yeniden geliyorlar. Halı saha benzeri yerin etrafının çevrili olmaması nedeniyle elini kolunu sallaya sallaya herkes buralara girip, çıkabiliyor. Toki’den bu evleri aldığımız zaman projelerde bu şekilde bir yapı da yoktu. Sosyal donatı alanı olarak projelendirilmişti. Ve üzerinde yüzme havuzu, devlet kurumları gibi tesisler vardı. Ne olacak endişeliyiz.” diyerek evlerini satın alırken TOKİ’nin belirttiği gibi bu alanın projeye uygun sosyal alanlara dönüştürülmesinin sağlanmasını ümit ettiklerini belirtti.
Yorum Yazın