TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Villa gibi kuş evi

Nilüfer Belediyesi, vatandaşın kuş cıvıltılarıyla spor yapması ve dinlenmesi için bir ilke imza atarak ilçedeki parklara villa tipi kuş evleri yerleştirdi.
Villa gibi kuş evi
Ozan Koltuk - BURSA / İHA - Yaz döneminde daha yoğun kullanılan parklardaki iyileştirme çalışmalarına hız veren Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda yakıcı güneş, yağmur, rüzgar gibi olumsuzluklara karşı parklara villa tipi kuş evleri yerleştiriyor. Önce ilçedeki 217 adet parka 536 adet küçük kuş yuvaları yerleştiren Nilüfer Belediyesi, 5 büyük parka yerleştirdiği villa tipi kuş evleriyle bir ilke imza attı.

Kuş evlerinin Nilüfer’deki tüm parklarda yaygınlaştırılacağını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Şehir insanını doğayla buluşturan parklarımızın daha huzur verici bir atmosfere bürünmesini istiyoruz.

Parklarımızda, yeşil alanlarımızda kuşların yaşaması gerektiğine inandığımız için böyle bir projeye imza attık. Bütün parklarımızda kuş cıvıltıları duymak istiyoruz. Nilüfer’deki tüm parklarımıza kuş evleri yerleştiriyoruz. Şu anda 5 parkımızda villa tipi kuş evlerimiz mevcut. Ayriyeten ilçedeki diğer parklara 536 adet kuş kafesi yerleştirdik. Hedefimiz bu sayıyı daha yukarıya çıkarabilmek. Vatandaşımızın kuş cıvıltıları içerisinde parklarda spor yapmasını ve dinlenmesini sağlamak bizi mutlu ediyor” dedi.
Yorum Yazın