TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Yaban Hayat Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu

5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği ÇEKÜD'ün düzenlediği 'Yaban Hayat Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler,
Yaban Hayat Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu

ödüllerini Gülhane Parkı'nda düzenlenen törenle aldı.

ÇEKÜD'ün 'Yaban Hayat Fotoğraf Yarışması'nda, profesyoneller kategorisinde Halil İbrahim Usun'un fotoğrafı birinci olurken, ikinciliği Ali Şenel, üçüncülüğü ise Mehmet Ünlü aldı. Üniversite kategorisinde birincilik ödülü Serhat Karaca'ya giderken, ikinciliğe Hüseyin Yıldız, üçüncülüğe Kadir Yılmaz'ın fotoğrafları layık görüldü. Ödül töreninde birincilere 5’er bin TL, ikincilere 3’er bin TL, üçüncülere 2’şer bin TL ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz, insan ile doğa arasında bozulan dengenin yeniden kurulması, doğal çevrenin korunması ve geleceğe güvenle aktarılmasının ÇEKÜD'ün en önde gelen hizmet felsefesi olduğunu vurguladı.

Yorulmaz, “Bugün ödül töreni ve sergi açılışı için bir araya geldiğimiz 'Ulusal Yaban Hayat Çevre Yarışması’, bu amaca yönelik planladığımız etkinliklerden sadece birisidir. Bu vesileyle şehrin gürültüsü, günlük yaşamın telaşı içerisinde farkına varamadığımız bambaşka bir alemi gözler önüne sermek, dikkatlerinize sunmak istedik. Az sonra göreceğiniz kıymetli eserler, çevrenin ayrı bir gerçekliğini gözler önüne sermesi bakımından önem taşıyor” dedi.

Uluslararası örgütlerin çevre raporlarını hatırlatan Yorulmaz, “Son 40 yılda yüzde 30 oranında azalan biyolojik çeşitlilik, yaklaşan tehlikenin en büyük göstergesi. Toplu balık ölümleri, toplu kuş ölümleri, arıların topluca yok olması, tehlikenin ne kadar hızlı ve ne kadar kapsamlı hissedilmesi gerektiğini ortaya koymakta. Bu fotoğrafların hala çekilebilir olması, aklımızı başımıza almak için önümüzde bir fırsatın olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Ödül törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Köksal Tandıroğlu, Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Süver ve Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Bölümü Başkanı Yaşar Nuhoğlu da yaban hayatının önemine dikkat çekerek yaşanılır bir dünya için herkesin gayret içinde olması gerektiğini söyledi.

Törende, ödüle layık görülen fotoğraflarla yarışmaya katılan bazı fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı da gerçekleştirildi. Yaban hayatından objektiflere yansıyan karelerin yer aldığı sergi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Serginin, 10 Haziran’a kadar Gülhane Parkı’nda ziyaret edilebileceği belirtildi.

 

Yorum Yazın