TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Yabancı uyruklu dilenciler havalimanını mesken tuttu

Atatürk Havalimanı’nı adeta mesken tutan ithal dilenciler, turistlerin korkulu rüyası haline geldi. Özellikle zengin Arap turistleri hedef seçen dilenciler, duygu sömürüsüyle aldırdıkları uçak biletlerini son anda iptal ettirip haksız kazanç sağlıyor.
Yabancı uyruklu dilenciler havalimanını mesken tuttu
İSTANBUL / İHA - Yabancı uyruklu dilenciler, Atatürk Havalimanı’nı mesken tuttu. Başta yabancı uyruklu turistler olmak üzere yolcuları hedef seçen dilenciler, duygu sömürü yaparak hem yolcuları hem de liman çalışanlarını rahatsız ediyorlar. Özellikle çocuklarıyla dilenen kadın dilencilerin ısrarlı tutumu turistleri canından bezdirdi. Kendilerini rahatsız eden dilencilere yüz vermeyen ve durumdan rahatsız olup sıkılan bazı turistler dilencilere tepki gösteriyor.

ZENGİN ARAPLARI SEÇİP BİLET ALDIRIYORLAR
Genellikle zengin Arap turistlerin yanlarına giderek duygu sömürüsü yapan dilenciler, Arap turistlerden uçak bileti parası istiyor. Arap turistlere Türkiye’de kaldıklarını ve paralarının olmadığını söyleyen dilenciler, turistlere uçak bileti aldırıyor. Arap turistlere bileti aldırdıktan sonra turizm şirketinden ‘uçmaktan vazgeçtik’ diyerek bilet parasını geri alıyorlar.

HAVALİMANI ÇALIŞANLARI DA DURUMDAN RAHATSIZ
Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından birisi olan Atatürk Havalimanı’nda yabancı uyruklu dilencilerin rahat rahat dilenmesi ve yolcuları rahatsız etmesi çalışanları ve firma sorumlularını da rahatsız ediyor.

Öte yandan, son zamanlarda havalimanında yaşanan hırsızlık olaylarının artış göstermesi ve suçluların hala yakalanamamış olması çalışan personeli endişelendiriyor.
Yorum Yazın