TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yalçın, 'Kardeşliğimizi ve istikrarı hedef alan kim varsa karşısındayız'

“1 Milyon Üye” hedefiyle Memur-Sen’in start verdiği teşkilat buluşmaları sürüyor.
Yalçın, 'Kardeşliğimizi ve istikrarı hedef alan kim varsa karşısındayız'
Fatma Güler - ANKARA / İHA - Malatya’dan sonra Mersin’de teşkilat ile bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesini istiyoruz. Biz her zaman milli iradeye sahip çıktık, bundan sonrada sahip çıkacağız. Biz kardeşlik ve istikrardan yanayız. Toplumsal barışı ve istikrarı hedef alan kim varsa karşısındayız” dedi.

İSTİKRAR SÜRMELİ
“Büyük Memur-Sen ailesi olarak, kazanımlarımızın geriye gitmemesi, yeni kazanımların üretilmesi ve bunların anayasal teminat altına alınması için yeniden istikrar sürsün diyoruz” diyen Yalçın, “Darbe ürünü mevzuat, uygulama ve yasakların son kırıntılarının temizlenmesi için mücadele edeceğiz. Yeniden Büyük Türkiye ve medeniyetimizin yeniden inşası için sorumluluk almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ GELECEĞİMİZİ HEDEF ALIYOR
Son günlerde tırmandırılan terör olaylarını da konuşmasında değinen Yalçın, okulları ve eğitimcileri hedef alan terör örgütünü kınadı. Terör örgütünün okulları yaktığını, eğitimcileri baskı altında tutmak için terör estirdiğini belirterek, “Taşeron örgüt çocuklarımızı karanlıkta bırakmak, geleceğimizi çalmak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz. Terör nereden gelirse gelsin terördür ve kınanmalıdır. Kardeşliğimize ve geleceğimize el uzatanları kınıyorum” dedi.

KAZANAN TÜRKİYE OLDU
Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşmelerde elde edilen mali ve sosyal haklarla tarihi bir başarıya imza attıklarını ifade eden Yalçın, “Memur-Sen kazanımlarıyla Toplu Sözleşmeye damgasını vurdu. Kazanan Türkiye oldu” diye konuştu. Yalçın, Toplu Sözleşme ile sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil toplumsal alanda da kazanımlar ürettiğini vurguladı.

TUFANOĞLU: ÇALIŞMA HAYATINA DAMGAMIZI VURDUK
Programda konuşan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ise 3. Dönem Toplu Sözleşme süreci hakkında teşkilatı bilgilendirdi, kazanımları ve yeni hedeflerini anlattı. Tufanoğlu, “Bilimsel ve istişare ile hazırladığımız reel teklifler ile kararlı duruşumuz sonucu, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde kamu görevlileri bütçeden ve milli gelirden enflasyonun çok çok üzerinde bir pay alarak enflasyonu nakavt etti, tuşa getirdi. Sosyal kazanımlar rekor seviyeye ulaştı. Kazanımlarımızla sadece toplu sözleşme tarihine değil çalışma hayatına damgamızı vurduk” dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik ise yaptığı konuşmada, Mersin’de yapılan çalışmaları anlattı. Memur-Sen İl Temsilciliği olarak 20 bin üye sayısına ulaşarak, önemli bir mesafe kat ettiklerini belirten Çelik, “Türkiye’nin ve Mersin’in en büyük emek hareketiyiz. Emek ve ekmek mücadelemizi milletimizi, insan onurunu ve özgürlükleri önceleyerek kazanacağımıza inandık. Bu düşüncelerle yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Mersin İl Buluşması’na Memur-Sen İl Yönetim Kurulu Üyeleri, şube başkanları, Memur-Sen üyeleri Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar ve çok sayıda bürokrat katıldı.
Yorum Yazın