• Asayiş

'Yapılan işlemde bir uygunsuzluk ve usulsüzlük yoktur'

Hatay Valiliği, İskenderun'dan gelen gemide silah ele geçirildi iddialarıyla ilgili, yapılan işlemin tamamen uluslararası mevzuata uygun olduğunu, bir uygunsuzluk ve usulsüzlüğün bulunmadığını bildirdi.
'Yapılan işlemde bir uygunsuzluk ve usulsüzlük yoktur'
AA - Hatay Valiliğinden, ''İskenderun'dan gelen gemide silah ele geçirildi'' iddialarıyla ilgili yapılan işlemin tamamen ulusal ve uluslararası mevzuata uygun olduğu, herhangi bir uygunsuzluk ve usulsüzlüğün bulunmadığı bildirildi.

Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan iddialarla ilgili yapılan inceleme sonucunda şu tespitlerin yapıldığı kaydedildi:
''Bolivya Bayraklı, Haddad 1 isimli gemi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazi Magosa Limanı'ndan 25 Ağustos 2015 tarihindeİskenderun Limanına gelerek buradan sırasıyla Lübnan Beyrut Limanına, daha sonra Libya Mısrata Limanına gideceğini beyan etmiştir.

İskenderun Limanı'ndan yüklenen ve Milli Savunma Bakanlığının izniyle taşınan bir konteynerde 25 kap içerisinde tabanca fişeği cinsi eşyayı Sudan'a, bir başka konteynerde 578 kap içerisinde toplamda 4 bin 900 adet yivsiz olan çifte, pompalı, otomatik ve yarı otomatik av tüfeğiyle hasır komidini cinsi eşyayı Lübnan'a, bir adet yarı römork silobas yükünü Libya'ya götüreceğini beyan etmiştir. Aynı beyanında, Mısır'dan yüklenen ve Libya'ya tahliye edilecek 20'lik ve 40'lık 12 adet konteyner içerisinde elbise, telefon, kozmetik ve sigara cinsi eşyadan oluşan transit yükünün olduğunu beyan etmiştir."

Açıklamada, "Geminin 29 Ağustos 2015 tarihli liman çıkış belgesi Lübnan-Beyrut olarak düzenlenmiş ancak yükleyicinin talimatıyla gemi Libya'nın Mısrata Limanına yönlendirilmiştir. Yapılan işlem tamamen ulusal ve uluslararası mevzuata uygun olup, herhangi bir uygunsuzluk ve usulsüzlük yoktur'' ifadesi yer aldı.
Yorum Yazın