TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Yarsuvat, portif başarıdan taviz vermeyeceklerini söyledi

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Duygun Yarsuvat, göreve gelmesi durumunda giderlerin azaltılacağını fakat sportif başarıdan taviz vermeyeceklerini söyledi.
Yarsuvat, portif başarıdan taviz vermeyeceklerini söyledi
GALATASARAY / İHA - Yarsuvat, 25 Ekim’de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulu öncesi TT Arena’da basın toplantısı düzenledi.

Genel kurulda oy almak ve Galatasaray’a hizmet etmek için listesindeki isimlerle bir araya geldiklerini vurgulayan Yarsuvat, "Bir takım konuşmalar yaptık. ’Ne için son dakikada çıktınız’ dediler. Galatasaray’ın içinde bulunduğu keyfi ortamda kuralların uygulanmasını, baskın seçimlerden kurtarılması için talip olduk. Bugün kulüp mali ve idari sorunla karşı karşıyadır. Tek adayla seçime gidilmesi Galatasaray camiasına ait olmaz. Galatasaray tek adam rejimini kabul edebilecek topluluk değildir. Tek adayla yapılan seçim bir ’oldu, bitti’ demektir. Arkadaşlarımız tereddüt etmeden bu fikrimizi kabul etti. Amacımız Galatasaray sevgisini sportif başarıları yüceltmektir" dedi.

"GİDERLERİ AZALTACAĞIZ"
Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Duygun Yarsuvat, göreve geldikleri takdirde mali bir reform getireceklerini belirterek, "Kargaşa ortamını ortadan kaldırmak gerekir. Cesur, atılımcı, özverili bir yönetim amacımızdır. Kısa dönemde giderleri azaltacağız. Sporda başarı ile gelirleri artıracağız. Spor kulübünün esas mali kaynağı başarıdır. Bu başarıyı sağladığımız sürece kazancımız da artacaktır. Başarıların biz gelmeden önce dahi sinyalleri verilmiştir. Bu başarılar kazanç da getirecektir. Mali açıdan zor durumda olunması nedeniyle ilk iş UEFA Fair-play standartlarına uyma zorunluluğudur. SPK mevzuatı ile 31 Mayıs 2015’te bitecek UEFA mali kriterlerinin yılsonuna kadar hayata geçirilmesi öncelikli hedeftir. Kadromuzda daralma ile mali açıdan bir takım zorlukları yenebileceğimizi düşünüyoruz. Geniş bir idari kadro var. Sportif başarıda taviz vermeden devam edeceğiz. Sportif olarak 41 oyuncu var. 41 oyuncunun 11’i bilemediniz 22’si futbol oynayabilmekte, geri kalanlar için bir çözüm bulmamız gerekir. Bu oyuncular cevherdir. Buna rağmen çok iyi mevcut kadro olduğu için bunlardan istifade edemiyoruz. Bunu paraya çevirmek zorundayız" diye konuştu.

"ZARARI AZALTMAYA ÇALIŞACAĞIZ"
Galatasaraylı iş adamlarını göreve çağıracaklarını dile getiren Yarsuvat, "Mali yapıyı düzeltmeye çalışacağız. 2015 yılı için düşüncemiz büyük bir titizlikle bütçeyi hazırlamak, sportif başarıyı sağlamak, mali disiplini tespit edip kuralların dışına çıkmamaktır. Nakit akışını sağlayacak değerleri hazırlamak için Galatasaraylı iş adamlarından, söz sahibi olan kişilerden müteşekkil komiteler kurup zararı azaltmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"ALİ DÜRÜST’ÜN YANINA DENEYİMLİ ARKADAŞLARI ALACAĞIZ"
Duygun Yarsuvat, listesinde Ali Dürüst’ün de yer aldığını hatırlatarak, "Futbol A.Ş’de Ali Dürüst faktörü olacaktır. Ali Dürüst’ün yanına deneyimli arkadaşları da alacağız. Yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte Futbol A.Ş’yi oluşturacağız. Futbolcuların sahaya çıkıp, formayı giyip koşturan adamlar değil, ruh haletlerinin değişiklik gösterdiği zamanda başlarının okşanması, bu kişilere başka davranışların yapılması bilimsel sonuçtur. Bunları gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.

"İLK HEDEF MALİ TABLOYU ÇIKARMAK"
Göreve geldikleri takdirde ilk olarak mali ve hukuki tabloyu ortaya çıkaracaklarını ifade eden Yarsuvat, "Neyi devraldığımızı göreceğiz. Bu tablo menfi de çıksa, pozitif de çıksa 4. yıldızı almak için uğraşacağız. Öncelikli hedefimiz budur. Elbette mali tabloyu düzeltmek zorundayız. Şu andaki hedef Galatasaray’ın mali durumunu tespit etmektir" dedi.

"TEMİZ BİR GALATASARAY BIRAKMAK İSTİYORUM"
Yarsuvat, Mayıs ayında yapılacak seçimli genel kurul ile ilgili bir soru üzerine ise, "210 günlük sürede kalıcı çözümlere ihtiyaç var. Uzun ve yakın sürede gerçekleştirilecek hedefleri biliyoruz. Bunları hemen faaliyete geçireceğiz. Ana yapıyı yapacağız. Bizden dememeyim ama arkadaşlarımızdan bazıları Mayıs’tan sonra devam edecektir. Mayıs sonrası kimseyi aday göstermem. Görevi almak isteyenler ortaya çıkar. Mayıs 2015’ten sonra temiz bir Galatasaray bırakmak istiyorum. Başka bir hırsım yok" cevabını verdi.

"AYSAL YÖNETİMİNİN DEVAMI DEĞİLİZ"
Ünal Aysal yönetiminin devamı olmadıklarını söyleyen Yarsuvat, "Ünal Aysal yönetiminden üç kişinin listede bulunması istikrar için var. Devamlıığı sağlayabilmek için eski yönetimin devam etmesi gerekir. Kulübün hayati noktalarında devamını sağlamak içindir. Ünal Aysal’ın karşısındaki Mehmet Helvacı’nın listesinde değildim. Asla bağlantım yoktur. Tek adamlığa karşıyım. Ünal Aysal’ın tek adamlığı Galatasaray’ı bu hale getirmiştir. Ebru ve Mete’nin karşı çıktıklarını bilmiyorsunuz. Karşımızda ekibe giren kişiler belli kişiler tarafından destekleniyor. Bir intikam timi oluşturulduğunu görüyorsunuz, bunlar yanlış. Bir ayrım yapmak istemiyorum" açıklamasında bulundu.

"SPORTİF BAŞARIDAN TAVİZ VERMEM"
Galatasaray’ın borçları nedeniyle UEFA’dan ceza almasının söz konusu olduğuna değinen Yarsuvat, "UEFA’ya Mayıs ayına kadar ulaşacağımızı söyledik. UEFA tarafından cezalandırıldığımız takdirde Avrupa’ya gidemeyiz. Konulardan birisi de budur. Bunun için proje üreteceğiz. Mayıs 2014’te imzaladığımız sulh anlaşması var. Finansal Fair-play karlılık uyumu için 2 yıllık geçiş süreci kazandık. Amacımız uyumu garantilemekti. Bu çerçevede toplam zararın 30 milyon Euro’yu geçmeyeceğini söyledik. Liglerin geç başlaması ile yayın hakları gelirleri devreye girmemişti. 8 aylık süreçte kar oluşturulması için giderlerde tasarruf tabii ki radikal kararların değerlendirilmesi gerekecek. Futbolcu maliyetlerinin düşürülmesi gibi. Türk Telekom gelirleri Sportif A.Ş’de muhasebeleşmeye başladı. Sportif başarıdan taviz vermem" ifadelerini kullandı.

"PRANDELLI İLE DEVAM EDECEĞİZ"
Sarı-kırmızılı takıma 4. yıldızı kazandırmak için uğraşacaklarını belirten Yarsuvat, şunları söyledi:
"Bundan hiç şüpheniz olmasın. Sporcu ve teknik heyette değişiklik yok. Prandelli bu sene başında geldi. İki aylık süre takımın yerleşmesine ve oturmasına yeterli midir? Yabancı oyuncuları tanıması, Türk oyuncularını tanıması zaman alacaktır. Yavaş yavaş Türk toplumuna alışan hocaya ’git’ demek doğru değildir. Özellikle basına söylüyorum. Basında yazılan yazılar hocaların şevkini kırıyor. Türkiye’den kaçırdığımız köylü dediğimiz hoca Almanya Milli Takımı’nı şampiyon yapmıştır. Bize gelmiş olan hoca Rijkaard, Mancini’dir. Lucescu’nun gitmesine sebep olan basında çıkan haberlerdir. Derwall geldiği zaman ’hocalarla uğraşmayalım. Biz bir anlaşmazlığa düşersek gidebiliriz, yeni gelen bir adama git diyemeyiz, akıllı düşünmek lazım, fevri hareket etmemek lazım. Maçları kaybedebilirsiniz ölümcül değildir. Bunlar bir maç kaybedildi diye karşı takımın antrenörü hırpalanıyor’ demiştim. Gelinen noktaya bakın. Radikal çözümlere asla başvurmayacağız, Prandelli ile devam edeceğiz."
Yorum Yazın