TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Yazıcı, 'Mülkiyet haklarının korunması ifade özgürlüğü kadar değerlidir'

Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, Türkiye’de yaşayan azınlıkların vakıflarına ait mülklerin iadesi konusunda yaptıkların yasal düzenlemelerin takdir topladığını söyledi.
Yazıcı, 'Mülkiyet haklarının korunması ifade özgürlüğü kadar değerlidir'
Sultan Gedik - İSTANBUL / İHA - Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, Arnavutköy Taksiarhis Rum Ortodoks Kilisesi Vakfını ziyaret etti. Kiliseyi dolaşan Yazıcı’ya AK Parti Beşiktaş ilçe teşkilatı üyeleri de eşlik etti. Vakıf Başkanı Yorgo Papaliaris, kendilerini ziyaret eden Yazıcı’yı kapıda karşılayarak kiliseyi gezdirdi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti Hayati Yazıcı’ya teşekkür ederek ifade eden Vakıf Başkanı Yorgo Papaliaris, ziyaretin ardından Yazıcı’ya çiçek ve Arnavutköy Taksiarhis Rum Ortodoks Kilisesi’nin tarihini anlatan ilişkin kitap hediye etti.

Azınlıklarının haklarının iadesi konusunda Devlet Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmalarla özellikle azınlıklar tarafından takdir edilen eski Bakan Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı konuşmada, “Yıllarca Türkiye’de özellikle azınlık vakıflarının taşınmazlarının çeşitli sebeple ellerinden alınmasının yolunu açan idari uygulamalar vardı. O idari uygulamaları tahkim eden Yargıtay kararları da vardı. Bu büyük bir sorun oluşturuyordu. ‘Tapu delinmez, mülkiyet hakkı korunur’ bana göre bu da ifade özgürlüğü kadar önemli haklardan bir tanesidir. Biz çıkardığımız kanunla, azınlıklar başta olmak üzere bunların vakıflarına ait el konulmuş taşınmazların belli bir süre içerisinde başvuru yapılması halinde iade edilmesi prosedürünü getirdik. Yargı yolunu yeniden açtık. Dolayısıyla şimdide ziyaret ettiğimizde bu memnuniyeti ifade ediyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

“MİLLET NE DERSE DOĞRU DER”
“Gülmesini bilmeyen ticarete, dinlemesini bilmeyen siyasete girmesin diye bir özdeyiş var” diyerek sözlerine devam eden Yazıcı, “Biz de buna uyuyoruz. İnsanları dinlememiz lazım. Hakaret ve tahrik edilmediği sürece eleştirebilir, farklı şeyler söyleyebilir. Sizin hoşunuza gitmeyen sözler söyleyebilir. Sabırla dinlemek lazım. Dinledikçe insanların daha çok empati yaptıklarını görüyorum. Ben 7 Haziran seçimlerinden herkesin bir sonuç çıkardığı kanısındayım. Bunu gözlüyorum ama hiçbir zaman seçim sonuçları yanlış anlamında kullanmıyorum. Millet her zaman doğru yapar. Millet 7 Haziran seçimlerinde ne düşündüyse onun kararını verdi. Sebebi ne olursa olsun milletin kararı doğrudur. Ama o sonuçlardan herkes ders çıkarmalıdır. Biz AK Parti olarak ders çıkardık, empati yaptık. Bunun muhasebesini, tartışmasını biz kendi içimizde yaptık. Elbette ki bu süreçleri dikkatle takip eden, özellikle bu süreci inşa eden vatandaşlarımız da değerlendirme yapıyor. Türkiye hangi pozisyonda olursa kazanım sağlar diye gözetliyorlar. O kazanımın da tek parti iktidarı ile bir geleceğini düşünüyorlar. Ben bunu gözlemliyorum” ifadesini kullandı.

“HOCAMIZLA GURUR DUYDUK”
Kimya dalında Nobel Ödülü alan Aziz Sancar ile gurur duyduklarını da belirten Yazıcı, “Kendisi ile ne kadar gurur duysak yeridir. İlk ve ortaokul yıllarında gaz lambası altında eğitim gördüğünü, geceleri çalıştığını gözledik. Böyle sıkıntılı süreçlerden geçerek o noktalara gelmek büyük bir başarıdır. Prestiji çok yüksek bir ödül almış olması, Türkiye’ye önemli ölçüde moral sağlayan bir değer oldu. Hocamızın da önünde saygıyla eğiliyorum. Ben de ilkokulu köyde gaz lambası altında okudum. Köyümüzde elektrik yoktu. Gaz lambasıyla ders çalışırdık. Kar yağdığında kestirmeden kayarak okula gider giderdik. Hocamızın öz geçmişini okurken kendi ilkokul dönemlerini de hatırladım” dedi.
Yorum Yazın