TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Yemen’de 2.6 milyon çocuk önlenebilir hastalıklar nedeniyle ölebilir

UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Dr. Peter Salama, Yemen’de yaklaşık 2.6 milyon çocuğun önlenebilir hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığı ifade etti.
Yemen’de 2.6 milyon çocuk önlenebilir hastalıklar nedeniyle ölebilir
İHA - Birleşmiş Milletler’in New York’ta bulunan merkezinde dün gerçekleştirilen oturumda Yemen’de yaşayan çocukların ve ailelerin sağlık sorunları ele alındı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yayınlanan raporda, Yemen’de devam çatışmanın ülkenin sağlık sistemi üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olduğu ve önlenebilir hastalıkların milyonlarca çocuğu tehdit ettiği kaydedildi.

UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Dr. Peter Salama oturumda gerçekleştirdiği konuşmasında, “Çocukların kızamık ve zatürre gibi önlenebilir hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmesi trajik” dedi.

Salama, Yemen’de hastalıkların ölümcül seviyeye ulaştığını kaydederek, çocukların kızamık ve zatürre gibi hastalıklara yakalanma riskinin arttığını ve hastalığa yakalanma yaşının 15 yaşının altına kadar düştüğünü belirtti. Salama, Yemen’de yaklaşık 2.6 milyon çocuğun önlenebilir hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığını ifade ederek, akut solunum enfeksiyonlarına yakalanan çocukların tedavisinin giderek daha zor bir hal aldığını vurguladı. Ülkede bulunan sağlık merkezlerinin yetersiz kaldığını kaydeden Salama, Yemen’de Mart ayından bugüne en az 279 çocuğun öldürüldüğünü ve 402 çocuğun ise yaralandığını belirtti.

Öte yandan Yemen’deki son gelişmeler üzerine acil gündemle toplanan Güvenlik Konseyi’nde, ülkede Suriye benzeri uzun soluklu bir çatışma ortamının oluşmaması için harekete geçilmesi gerektiği vurgulandı. UNICEF, 19 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan BM raporunda temyiz parçası olarak çatışmadan etkilenen nüfusun acil ihtiyaçlarını karşılamak için 182 milyon 600 bin dolar talep ediyor.
Yorum Yazın