TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Yeni eğitim-öğretim yılı bu sabah başladı. Okula anne ve babalarıyla gelen çocuklar, ilk ders zilinin çalmasıyla uzun süre boş kalan sınıfları doldurdu.
Yeni eğitim-öğretim yılı başladı
BURSA / İHA -  Üç aylık yaz tatili ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen için 2014 -2015 eğitim öğretim yılı başladı. Sabahın erken saatinde okulun bahçesinde ilk ders zilinin çalmasını velileriyle bekleyen öğrenciler, günün heyecanı ve telaşını yaşadı. Sıralarında öğretmenlerini dinleyen öğrenciler, bir yıl boyunca neler yapacakları hakkında bilgiler aldı.

Tatilde ailesiyle güzel bir yaz tatili yaptığını söyleyen öğrenci Hümeysa Acar, “Bu sene çok çalışacağım. Çünkü iyi bir liseye yerleşmek istiyorum. Hedeflerim yüksek liseler. Bu yüzden puanlarım yüksek olmasını istiyorum. Bunun için çok çalışacağım” dedi.

Tatilinin yarısını İstanbul dışında geçirdiğini söyleyen başka bir öğrenci de, yaz tatilinde ders çalıştığını söyleyerek, “Okulun ilk günü olduğu için ders işlemeyiz diye düşünüyorum. Ama yarından itibaren derslere başlayacağız. Hedeflediğim yerler var bu yüzden çok çalışacağım. Kendime de güveniyorum” diye konuştu.
Yorum Yazın