TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Yeni Zelandalı Bakan'dan dünyaya dostluk mesajı

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı törenleri öncesinde Çanakkale’ye gelen Yeni Zelanda Gazi İşleri Bakanı Chris Foss, Gelibolu Yarımadası’nda Türk ve yabancı mezarlık ve anıtları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Yeni Zelandalı Bakan'dan dünyaya dostluk mesajı
ÇANAKKALE / İHA - Bakan Foss, beraberinde Avustralya ve Yeni Zelanda heyetiyle birlikte yarımada içinde bulunan Türk ve yabancı mezarlık ve anıtları ziyaret etti. Conk bayırında bulunan Yeni Zelanda anıtını ziyaret eden ve yetkililerden bilgi alan Chris Foss, 100’üncü yıl törenlerine hazırlandıklarını söyledi. Bakan Foss, “Atatürk’ün seneler önce söylediği sözleri gerçekten kalbimin derinliklerinde hissedecek şekilde bir ziyaret gerçekleştirdim. Gördüğüm kadarıyla burada yatanlar, dostlar, babalar, kardeşler, evlatlar. Gerçekten burada yatanları ziyaret etmek beni çok duygulandırdı” dedi.

24 NİSAN’DA 2 BİN YENİ ZELANDALI GELECEK
24 Nisan’ı 25 Nisan’a bağlayan gecenin sabahında düzenlenen şafak ayini için 2 bin civarında Yeni Zelandalının Çanakkale’ye gelmesini beklediklerini söyleyen Foss, “Ancak bunun dışında, yıl içerisinde bir çok Yeni Zelandalı tarihi yarımadayı ziyaret edebilecek" diye konuştu.

Tarihi yarımadadan dünyaya mesaj veren Bakan Foss, “Görülmesi gereken tek şey var bu yarımadada. Türkler, Avustralyalılar ve Yeni Zelandalıların ne kadar dost olduğunu bütün dünyanın görmesi gerekiyor. Ve herkesin bir şekilde anlaması gerekiyor ki zaman her şeyin ilacı.
Ve zaman bir çok şeye iyilikler getirebiliyor. Bu benim dünyaya verebileceğim en iyi mesaj. Bu dostluğu, bu barışı herkesin görüp hissetmesi ve kendine örnek alması gerekiyor" diye konuştu.
Yorum Yazın