TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Magazin

Yıldız Kültür, samimi açıklamalar yaptı

Fox TV ekranlarında yayınlanan ‘Kocamın Ailesi’ adlı dizide Hikmet karakterini canlandıran duayen sanatçı Yıldız Kültür, samimi açıklamalar yaptı.
Yıldız Kültür, samimi açıklamalar yaptı
HAYATIM BOYUNCA SPOR YAPTIĞIM İÇİN ZORLANMADIM
Son olarak rol aldığı ‘Kocamın Ailesi’ adlı dizide 70 yaşında basketbol kaptanını oynayan usta oyuncu Yıldız Kültür, “O konu herkesin çok ilgisini çekmiş. Hatta sosyal medyada da çok laf edilmiş. Hayatım boyunca spor yaptığım için basketbol oynarken hiç zorlanmadım. Daha önce voleybol oynadım ama basketbol hiç oynamamıştım. Geçen sene ayağım kırılmıştı o yüzden acaba yapabilir miyim diye çok korktum ama Allahtan iyi oynadım. Dört basket atınca da çok sevindim. Herkes çok şaşırdı, bende kendime şaşırdım!” dedi. ‘Kocamın Ailesi’ adlı dizinin yeni sezonda da devam edeceğini söyleyen Kültür, “Allaha şükür reytinglerimiz de çok iyi” diyor.

GÖNLÜM TİYATRODAN YANA AMA MAALESEF YAPAMIYORUM
54. sanat yılını kutlayan Yıldız Kültür, ‘Dizilerden mi tiyatrodan mı daha çok haz alıyorsunuz?’ sorusuna, “Tabi ki tiyatrodan büyük haz alıyorum. Tiyatro yapmayı çok istiyorum. Hatta çokta sevdiğim insanlardan teklifler geldi ama bir ay prova için devamlı burada (İstanbul) kalmak gerek. Birde turneler oluyor. Benim eşim İzmir’de, belli bir yaşa geldi ve sağlık sorunları var, birbirimizle ilgilenmemiz gerekiyor. Gönlüm tiyatrodan yana ama maalesef yapamıyorum. Dizi oldu mu İstanbul’da küçük bir ev var gidip geliyorum.” dedi.

EŞİMİN SAĞLIK SORUNLARI YÜZÜNDEN ANLAŞTIĞIM FİLMLERİ İPTAL ETTİM!
Kısa bir süre önce eşinin ameliyata girdiğini ve tansiyonu yükselince ameliyatın gerçekleşemediğini söyleyen Kültür, “Ay sonunu bekliyoruz” dedi. Sanatçı, “Eşimin sağlık sorunları yüzünden anlaştığım filmleri iptal ettim. İstemeyerek 3 sinema projesini iptal ettim. Hemde çok istediğim projelerdi, sağolsun yönetmenler çok zarif davrandılar, benim bu isteğimi kabul ettiler, çünkü sözleşme yapmıştık.” Dedi.

ÇAĞAN İLE ÇALIŞMAK BÜYÜK BİR ŞANS!
54 yıllık sanat hayatında çok sayıda tiyatro oyununda rol alan duayen sanatçı, ‘sizin için en özeli hangisi?’ sorusuna, “Hepsi çocuklarım gibi, hiçbirinden vazgeçemem ama ilk rol aldığım ‘Tohum ve Toprak’ (1963) benim için çok özeldir. Allaha şükür içimde uhde kalan bir rol kalmadı, her türlü rolü oynadım. Çok şükür izleyicilerimin gönlünde bir yer edindim. Çağan Irmak’ın filmi de (Issız Adam) halkın büyük beğenisini topladı, güzel bir film oldu. Çağan ile çalışmak büyük bir şans.” dedi.

KIVANÇ HEM ÇOK YAKIŞIKLI HEM DE ÇOK ÇALIŞKAN, KENDİ AZMİYLE BİR YERLERE GELDİ
Son dönem yıldızı parlayan Kıvanç Tatlıtuğ’u da öven Yıldız Kültür, “Menekşe ile Halil’de birlikte oynadık. Kıvanç çok saygılı bir oyuncu. Bana göre Kıvanç son derece çalışkan, disiplinli, insan olarakta çok özel, saygılı, sevdiğim bir oyuncu. Kendisini çok başarılı buluyorum. Kendi azmiyle bir yerlere geldi. Çalışmasının da karşılığını alıyor. Hakkıdır çocuğun, hem yakışıklı, hem çalışkan, hemde yetenekli.” dedi.

DEVLETİN TİYATROSU ÖZELLEŞTİRİLEMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Devlet ve Şehir Tiyatrolarının özelleştirilmesinin zaman zaman gündeme gelmesiyle ilgili olarak Kültür, “Bu senelerdir söylenen bir şey ama Devletin tiyatrosu özelleştirilemez diye düşünüyorum. Tabi onların bileceği iş ama benim mezun oluduğum sene de söylenirdi bu, hâlâ da söyleniyor. Günümüzde özel tiyatrolar zaten var ama devletin tiyatrosu tek ve her yere hizmet götüren bir müessese. Her yerde tiyatro yok biliyorsunuz. Turne olarak bizim gitmediğimiz yer kalmadı. Anadolu, Doğu, köyler hepsini dolaştım.” dedi.
Yorum Yazın