TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Yılmaz, sosyal barışı yeniden inşa için cesur karar aldık

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, atılan demokratikleşme adımlarıyla milli birliği ve beraberliği güçlendirdiklerini ifade ederek, Halkımız barış içinde bir arada yaşamak istiyor.
Yılmaz, sosyal barışı yeniden inşa için cesur karar aldık
İHA - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Sivas’a gelerek Hayri Sığırcı Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti.

Yaklaşık 6 saat boyunca esnaf ziyareti gerçekleştiren Yılmaz daha sonra Duran Eryiğit ve Vildan Boşnak çiftinin düğün törenine katıldı. Bakan Yılmaz engelli çiftin yüzüklerini takarak bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Bakan Yılmaz daha sonra Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde hem Türkiye’yi büyüttüklerini hem de Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün sigortası olduklarını ifade etti. Türkiye’ye çok hizmet ettiklerini aktaran Yılmaz, en büyük hizmetlerini ise sosyal barış alanında devlet millet kaynaşması yolunda yaptıklarını söyledi.

"SOSYAL BARIŞI YENİDEN İNŞA İÇİN CESUR KARAR ALDIK"
Atılan demokratikleşme adımlarıyla milli birlik ve beraberliği güçlendirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Bin yıllık kardeşliğimizi yeniden ihya etme yolunda önemli adımlar attık. Çanakkale’nin, İstiklal Harbi’nin, Milli Mücadele’nin ruhunu tekrar dirilttik. Bu coğrafyada yaşananların ortak talihe ve kadere sahip olduğunun altını çizdik. Halkımız barış içinde bir arada yaşamak istiyor. Çözüm süreci kapsamında sosyal barışı yeniden inşa için cesur karar aldık" dedi.

Yılmaz, 2002 yılı sonuna göre bugünkü Türkiye’nin farklılıklara çok daha hoşgörülü yaklaştığını belirterek, Türkiye’nin daha kuşatıcı olduğunu aktardı. Kendilerinden önceki Türkiye’nin hatırlanmasını isteyen Yılmaz, Avrupa’nın hasta adamı denildiğinde akla Türkiye’nin geldiğini ve geçmişte Türkiye’nin dış dünyaya kapalı olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, iktidarları döneminde yapılan çalışmaları anlatarak, "Eskiden Türkiye, yarınının, bir gün sonrasının, bir ay ve bir yıl sonrasının ne olacağını bilemezken şimdi 2023, 2053, 2071 hedeflerini koymuşuz. Oradaki söylenilen şeylere millet inanıyor. İşte bu inanma milletin yeniden özgüvenini kazandığını gösterir. Çok şey yapıldı ama yapılanların en önemlisi bu milletin özgüvenini yeniden kazanmış olmasıdır" dedi.
Yorum Yazın