TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Yol çilesi kontak kapattırdı

Giresun’un Güce ilçesinde yapımı 2007 yılında başlayan ve halen devam eden yol ilçe halkının tepkisini çekmeye devam ediyor.
Yol çilesi kontak kapattırdı
GİRESUN / İHA - Yaklaşık 7 yıldır bitirilemeyen yolun artık çileye dönüştüğünü belirten şoför esnafı kontak kapatarak eylem yaptı. Sadece acil durumlar için bir nöbetçi dolmuşun çalıştığı yolda bir günlük eylem yapılarak yol çilesine dikkat çekilmek istendi.

Karadeniz Sahil Karayolu’ndan Güce ilçesine kadar olan 15 kilometrelik yolun 7 yıldır kazma kürekle halkın yapabileceğini ifade eden Dolmuş Şoförleri Kooperatif Başkanı Galip Coşkun, “Yolumuz eski haliyle kalsa daha iyiydi. Yapılacak diye yıkıldı ancak bir türlü bitirilemedi. Yaklaşık 7 yılı aşkın süredir devam ediyor. Adeta yol yapımı çileye dönüştü. Her yıl yaklaşık 50 metre yol yapılıyor oda bize çileye dönüşüyor. Yollarımızdan araç geçemiyor.Araçlar her gün sanayide araçlar batmadan yoldan geçemiyor.Biz de bir günlük kontak kapatma eylemi yaptık.Amacımız sesimizi duyurmaktır” dedi.

İlçe esnaflarından Yüksel Geçgel ise “ Ben ilçede esnafım. Her gün toptancılar ilçemize geliyordu şimdi yol yüzünden gelmiyorlar. Gelen araçlarda yollarda perişan oluyorlar. Güce halkı olarak bu yolun yapılmasını, şimdi de bitirilmesini siyasetçiler de bürokratlar da çok iyi biliyor. Yıllar önce yapımına başlanan bu kısacık yolun bu kadar uzamasının hiçbir geçerli nedeni olamaz. Bu insanlar ya bizimle dalga geçiyorlar ya da bu işi bilmiyorlar. Güce halkı olarak yüz kişi bir araya gelsek, ellerimize kazma kürek alsaydık şimdiye kadar bu yol çoktan bitmişti. Bunu abartmıyoruz. Bu Güceli’ye verilen bir ceza mıdır bilemiyorum. Hastalarımız yollarda çile çekiyor” diye konuştu.
Yorum Yazın