TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Yolbulan, 'Transfer yasağı çok ağır bir ceza'

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 2 dönem transfer yasağının talimatlara ve hukuka aykırı olduğunu söyledi.
Ozan Koltuk - KARABÜK / İHA - Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan’ın konuyla ilgili özel bir kanala yaptığı açıklamada, “Bizden önceki yönetim 2012 -2013 futbol sezonunda Samsunspor’dan Selim Teber’i transfer etti. Transferde basit bir teknik bir hata yapmışlar. Samsunspor ile futbolcunun sözleşmesi devam ederken, Selim Teber Karabükspor ile antrenmanlara çıkmış. Samsunspor’da bunu tespit etmiş ve Federasyona Karabükspor’a sportif ceza verilmesi konusunda başvuru yapmış. Bu iki sene önceye ait bir konu. Biz bu iki sene zarfından Samsunspor yöneticileri ve avukatları ile defalarca konuştuk. Bunu hukuken ve sulhen çözmek istedik. Her seferinde tamam merak etmeyin, hallederiz sorun yok denilerek bu iş geçiştirildi. Ondan sonra bizde yönetim değişti ve biz göreve geldik. Hukuki süreçte unutuldu. Biz konunun detaylarına hakim değilken geçen hafta TFF’de Uyuşmazlık Çözüm Kurulu bir karar veriyor ve “Karabükspor’un futbolcuyu ayarttığı” gerekçesi ile bize 2 dönem transfer yasağı gibi fevkalade ağır ceza uyguluyor. Biz bunu duyunca doğal olarak ufak çaplı bir şok yaşadık. Çünkü UÇK Hakem heyetinin Samsunspor ile Selim Teber arasındaki dava ile ilgili haklı veya haksız herhangi bir kararı yokken üstelik Samsunspor’un da Selim Teber ile ilgili açtığı davayı geri çekmesine rağmen Karabükspor’a böyle bir ceza verilmesi talimatlara ve hukuka aykırıdır. Bu kadar basit bir nedenle 2 dönem transfer yasağı fevkalade ağır bir cezadır. Biz bununla ilgili yarın TFF Tahkim Kuruluna gerekli başvuruyu yapacağız. Danıştığımız bütün futbol hukukçuları bu konunun tahkimden döneceği konusunda bize mütalaalarda bulundu” dedi.

“ZAMANLAMA MANİDAR VE HUKUKİ TEZGAH VAR”
Bu işin hukuki boyutunun yanı sıra sportif yönünün de olduğunu belirten Başkan Yolbulan, “Futbol kamuoyu tarafından gerek saha içi ve dışında tutum ve davranışları ile Karabükspor sevilen sayılan bir takım. Bugüne kadar futbolun hiçbir unsuru ile kavga etmedi. TFF yönetimi, kulüple, futbolcuyla, hocayla en ufak bir pürüzü olmayan bilakis herkesin çalışmak istediği bir kulüp olan Kardemir Karabükspor’a bu aşamada kimlerinde ne maksatla zarar vermeye çalıştığını anlamıyorum. 42 puanla 6. sırada olan Avrupa’yı hedefleyen Karabükspor’a verilen bu cezanın zamanlamasını da manidar buluyorum. Burada hukuki bir tezgah düşünüyorum. İnşallah TFF Tahkim Kurulu Karabükspor’un bu hukuki tezgaha kumpasa getirilmesine müsaade etmeyeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın