TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Yolda yürürken başına kalas düştü

Şişli’de, sokakta yürüyen bir vatandaşın başına bir inşaattan kalas düştü. Vatandaşın ölümle burun buruna geldiği o anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Yolda yürürken başına kalas düştü
İSTANBUL / İHA - Olay, geçen hafta Şişli Selbaşı Sokak’ta meydana geldi. Sabah saatlerinde aracını otoparka bıraktıktan sonra çalıştığı iş yerine doğru yürüyen Özer Dinçer (34), Selbaşı Sokak’tan geçtiği sırada inşaat halindeki bir binadan başına kalas düştü.

Kalasın başına isabet etmesiyle Özer Dinçer sendeleyerek yere yığıldı. Sokakta bulunan vatandaşlar inşaattan tekrar kalas düşmesi ihtimaline karşı bir süre Dinçer’e yaklaşamadı. Kimi vatandaşlar olay yerinden hızla uzaklaştı. O sırada yoldan geçen duyarlı vatandaşlar Dinçer’in yanına gelerek ilk müdahalede bulundu. Olay yerine çağrılan ambulansın gecikmesi sebebiyle Dinçer’in yakın yerde bulunan iş yerinden arkadaşlarına haber verildi. Sokağa gelen arkadaşları Dinçer’i ticari taksiyle hastaneye götürdü. Hastanede yapılan muayenenin ardından başına 14 dikiş atılan Dinçer, bir süre müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Sokakta yürürken ölümle burun buruna gelen Özer Dinçer, şöyle konuştu: “Her sabah olduğu gibi arabamı otoparka bırakıp, iş yerine yürüyordum. Önünden geçtiğim inşaat yaklaşık iki aydır aynı şekilde herhangi bir güvenlik filesi olmadan çalışıyor. Aslında hep aklımdaydı bir şey düşebilir mi diye. Taksinin gelmesiyle kendimi yan tarafa aldım. Sadece ses duydum, sonrasını hatırlamıyorum. Kanları görüp baktığımda inşaattakilerin geriye doğru kaçtıklarını gördüm. 1,5 metre uzunluğunda bir kalastı. İnsanlar korktuğu için yanıma gelmedi. Yukarıdan yürüyenler yoğun kanamayı görünce yanıma gelip, beni yukarı götürdüler. Ambulansı aradık ama Fatih’ten geleceği söylendi. Kanama devam edince şirketten arkadaşlarım gelip taksiyle hastaneye götürdüler.”

“Benim yerimde küçük bir çocuk olsaydı kurtulma şansı çok azdı” diyen Dinçer, olayla ilgili yargıya başvuracaklarını söyledi. Avukatını hastaneye çağırdığını belirten Dinçer, "Tüm aşamaları takip etti. Raporum bittiği zaman bunun yasal takipçisi olacağız. İnşaatlarda yaşanan kazalar bu kadar yoğun olarak basında yer alıyorken yine bunların yaşanıyor olması bu işin çığırından çıktığının göstergesidir” diye konuştu.
Yorum Yazın