TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yolunu şaşıran yavru yunus için balıkçılar seferber oldu

Sarıyer’de yolunu şaşıran yavru yunus, balıkçı barınaklarında mahsur kaldı. Balıkçıların çabaları sonucu yeniden denizle buluşturulan yunus, gözden kayboldu.
Yolunu şaşıran yavru yunus için balıkçılar seferber oldu
İSTANBUL / İHA - Sarıyer’de yavru bir yunus, yolunu şaşırınca Büyükdere Caddesi’ndeki balıkçı barınaklarında mahsur kaldı.

Yunusu gören balıkçılar, hemen sefer oldu. Kayık üstünden ağ atan balıkçılar, yunusu denize ulaştırmak için büyük çaba sarf etti. Yavru yunus ise sık sık su üstüne çıkarak adeta poz verdi. Bir balıkçı da yunusu denize uzaklaştırmak için suya atladı. Uzun süren çabaların ardından denize doğru kovulan yavru yunus, yeniden yunus sürüsüyle buluştu. Yunus sürüsü daha sonra gözden kayboldu.

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. r. Alper Togay, “Dünden beri buradayız. Akşam sadece izledik. Veteriner geldi ve yunusun sağlıklı olduğuna karar verdi. Sabahtan buradaydık. 2-3 yaşlarında bir yunus. Memeden kesilmiş ama sürüyle hareket eden bir hayvan. Sürüyü kaybettiği yerde de sürüyü bekliyor. Kazıklı yolda titreşimden dolayı sesler bir perde oluşturduğundan dolayı Boğaz’daki diğer sürüyle haberleşemiyor. O yüzden gece çıkacağını düşündük ama çıkmayınca müdahale edelim dedik. Önce motorlarla teknelerle müdahale ettik. Ancak daha sonra ağla itekledik” dedi.

Balıkçılar ise yavru yunusun önceki gece mahsur kaldığını belirterek, kendi çabalarıyla çıkamayan yunusu ağlarla iterek denize uzaklaştırdıklarını söyledi.
Yorum Yazın