• Teknoloji

Youtube üzerinden vatandaşları dolandırıyorlar

Siber dolandırıcılık ile ilgili dolandırıcılar, her geçen gün yeni bir sistem daha geliştirmeye devam ediyor.
Youtube üzerinden vatandaşları dolandırıyorlar
MİG MEDYA - Son edinilen bilgilere göre, Youtube’un videolar üzerinden para kazandırma sistemini fırsat bilen dolandırıcılar, bunun için kolları yine sıvadılar

PARTNERLİK SİSTEMİ YALANI İLE VATANDAŞI BİNLERCE LİRA DOLANDIRIYORLAR
Siber dolandırıcıların son geliştirdiği sistem ise partnerlik sistemi. Buna göre, bir çok partner siteleri, kullanıcıları Youtube kanalları üzerinden para kazandırmaya teşvik ediyor. Bu sistemler, sadece gelişmiş video kanallarını kabul ediyorlar.

Ülkemizde ise bunu fırsat bilen dolandırıcılar, bu sistemlere belirli bir ücret karşılığı kayıt yaptırmayı vaad ederek kullanıcılardan para talep ediyorlar. Daha sonra bu dolandırıcılar, kullanıcılarıN hesabını çeşitli nedenlerle iptal ederek para iadesi dahi yapmadan haksız yolla onlarca kişiden para topluyorlar.

PARANIZI BU DOLANDIRICILARA KAPTIRMAYIN
Beyondnetworktv.com gibi bir çok sahte partner siteleri, vatandaşlarımızdan binlerce lira haksız yolla para kazanıyorlar. Migmedya.com internet sitesinin araştırmasına göre, kişi başı meblağlar ufak olduğu için, dolandırılan kullanıcılar mahkemeye gitme gibi bir düşünce içerisine girmemeleri, dolandırıcıların ekmeğine yağ sürüyor. Uzmanlar, İzettin Akgüç ismine kayıtlı bu ve bunun gibi sahte sitelerle kesinlikli para alışverişi içerisine girilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor.
Yorum Yazın