TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yurtkur Bölge Müdürlüğü'nden barınma açıklaması

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur) Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Kölemen, Gaziantep’imizde kız öğrencilerimize yönelik şu anda hiçbir sorunumuz ve problemimiz yok dedi.
Yurtkur Bölge Müdürlüğü'nden barınma açıklaması
Ali Sürüm - GAZİANTEP / İHA - Yurtkur Gaziantep Bölge binasında gazetecilerle bir araya gelen Bölge Müdürü Ahmet Kölemen, “Gaziantep’teki kamu kurum ve kuruluşlarında, öğrencilerimizin barınabileceği, ihtiyaçlarını giderebilecek yer teminine gidilmiş. Ancak kamu kurumlarında yer bulunamayınca, kiralama yöntemiyle araştırmalara gidilmiştir.

Ancak kiralayacak olan binanın. Geniş kapasiteli, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek. Olması düşüncesinden hareketle, Karataş bölgesinde, yedi bloktan oluşan, 5 bin 184 kapasiteli, bir yer beş yıllığına kiralanmış. Bu kiralamadan dolayı da, şu anda Gaziantep’imizde kız öğrencilerimize yönelik hiçbir sorun yaşanmadan, bütün müracaat edenler, ama şartlar uygun olmak kaydıyla, bütün kızlarımız yerleştirilmiş durumda. Yani Gaziantep’imizde kız öğrencilerimize yönelik şu anda hiçbir sorunumuz ve problemimiz yok. Erkek öğrencilerimize yönelik olarak da, İbrahimli bölgesinde bin 460 kapasiteli yeni yurdumuz devreye girdi.

Bunu süratle devreye koyduk. Belki de bir ay daha geciktirebilirdik. Ama dışarıda kalacak öğrencilerimizi dikkate alarak, biraz daha hızlı olarak devreye koyduk. Şu anda ful kapasiteyle, öğrencilerimiz yerleştirdik. Ancak yurtlara bir takım kalabalık öğrenci gelirken, buna paralel olarak, bizim elimizde olmayan iyi niyetli olarak bir takım sebeplerden dolayı da, bazen zaman zaman problemler karşımıza çıktı. Bunlardan bir tanesi de, Karataş bölgesindeki yurdumuza öğrenciyi aldıktan sonra, öğrenciler ulaşım sorunu yaşamasın diye, Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla, ücretsiz olarak geçen sene taşınması sağlandı. Bu sende kavşak tadilatı dolaysıyla ulaşımda bir takım zorluklarla karşı karşıya bulunuyoruz. Ancak bunu da belediyede ki yetkililerle görüşmek suretiyle bugünkü tarih itibarıyla bu ulaşım sorununu da çözdük. Şu anda olabildiğince ring sayısını artırarak yurdumuzdan Karataş bölgesindeki yurttaki öğrencilerimizi direk yurttan alınmak suretiyle, kampüse ulaştırılmaktadır” dedi.

Öğrencilerin karşılaştığı bir diğer sorunun öğrencilerin gece dersten geç çıkmaları olduğunu da ifade eden Kölemen, “2. öğretim öğrencilerinin sorunu sayın rektörümüzle görüştük. Bunlarda gece saat 11.30 zaman zaman 12.00’ye doğru geç çıkma dolayısıyla yurda ulaşımlarında bir takım sorunlar yaşanıyordu. Sayın rektörümüzle beraber, bu konuda gereken hassasiyeti göstermekle beraber, önümüzdeki günlerde programları da ona göre dizayn ederek, öğrencilerimiz en kısa zamanda yurda ulaşımı sağlanacaktır” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın