TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ziya Şengül, Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin yakasından düşmeli

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)’ın UEFA’nın Fenerbahçe’ye verilen Avrupa kupalarından iki yıl men cezasını onaması spor gündemine bomba gibi düştü.
Ziya Şengül, Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin yakasından düşmeli
Erman Çimen - Haber: Erman Çimen

Fenerbahçe Kulübü’nün, UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yaptığı başvurunun görüşüldüğü duruşmalı toplantıların ardından karar dün  açıklandı.

CAS, UEFA ve sarı lacivertli cepheden aldığı savunmaların ardından verdiği kararda Fenerbahçe'nin 2 yıl olarak belirlenen cezasını onadı. F.Bahçe’nin, UEFA Disiplin Kurulu’nun, Süper Lig’de 2010-11 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili verdiği 2+1 yıl men cezası için UEFA Tahkim Kurulu’na yaptığı itirazla ceza 2 yıla düşürülmüştü.

Fenerbahçe’nin cezasının onanması spor gündemine bomba gibi düşerken konu ile ilgili OGÜNhaber’e değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Ziya Şengül, ‘Aziz Yıldırım artık Fenerbahçe ve Türk futbolunun yakasından düşmeli. Kulübü maddi manevi zarara uğratan başkan ve yönetimi derhal istifa etmelidir. Federasyonun alacağı karara göre etik açıdan kupa iade edilmelidir.” diye konuştu.

Ziya Şengül’ün OGÜNhaber’e yaptığı değerlendirmeler şöyle
“CAS’ın cezayı onaması kulüp için çok üzücü bir gelişme. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse bu karar beklenen bir gelişmeydi. Bu onamanın ardından artık Fenerbahçe yönetimini ve Başkan Aziz Yıldırım’ın derhal istifa etmesi gerekiyor. Fenerbahçe ve Türk futbolunu maddi manevi zarara uğratan, hepimiz için gurur kırıcı bu durumu yaratan Aziz Yıldırım ve yönetimi bir an önce bu kulübün yakasından düşmelidir. Eğer görevi bırakmaz, kalmaya devam ederse kaos çıkar. Fenerbahçe bu yönetimiyle hep şikeyle anılır ve tartışılır. Bu yüzden yeni bir başkan ve yönetim kurulu ile yola devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Mehmet Ali Aydınlar veya Sadettin Saran Başkan olabilir
Yönetim istifa edip genel kurula gidilirse, adaylar kim olur görmeden bir şey söyleyemem ama Fenerbahçe camiası içinden iyi bir başkan çıkaracaktır. Aday mutlaka çok olur ama Mehmet Ali Aydınlar veya Sadettin Saran ilk aklıma gelen isimler.  İkisinin de bu görevi layıkıyla yapabileceğine inanıyorum. Ayrıca yeni gelen başkan ve yönetimi şartları bilerek göreve gelecek. Takımın Avrupa’da oynayamayacak olması futbolcuları üzerinden mutlaka bir etki yaratacaktır. Gitmek isteyen oyuncular çıkabilir. Teklif gelirse yeni yönetim asgari şartlarda oyuncularla anlaşarak isteyene izin verebilir. Zaten kısa vade de artık sadece annemizin liginde oynayacağız. Uzun vade de yapılması gereken bu süreci makul bir stratejiyle aşmaya çalışarak yeni yönetimle yeni bir yapılanmaya gitmektir.

Kupa etik olarak iade edilmeli
Bu aşamadan sonra artık gözler Türk Futbol Federasyonu’na çevrildi. CAS’ın kararı onaması Federasyon’un kararını yeniden gözden geçirmesine neden olacaktır. Federasyon yeni bir karar alacak mı, puan silme gibi cezalar verecek mi bunu beklemek lazım. Alınacak karara göre Fenerbahçe’nin etik olarak kupayı iade etmesi gerek. Bu noktadan sonra Federasyon da kupayı Trabzonspor’a verebilir.”
Yorum Yazın