• Hava Durumu

İstanbul ve Karadeniz için kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, İstanbul'da bugün başlayacak kar yağışı, aralıklı olarak pazartesi gününe kadar etkili olacak.
İstanbul ve Karadeniz için kar uyarısı
Ozan Koltuk - AA - Meteorolojik tahminlere göre, İstanbul'da kar yağışı, aralıklı olarak pazartesi gününe kadar etkili olacak. Doğu Karadeniz'de bugün başlayacak yağışlar kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, İstanbul'da bugün başlaması beklenen kar yağışının, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yerel olarak aralıklı kar şeklinde pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul genelinde değişik yerlerde 5-25 santimetre civarı örtü yapması beklenen kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, meydana gelecek buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Doğu Karadeniz'de de kar bekleniyor
Öte yandan, Doğu Karadeniz'de bugün başlayacak yağışların kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması, kıyılardaki yağmurun yarın sabah saatlerinden itibaren Giresun çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinden sonra ve akşam Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz'de kar yağışının salı gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.
Yorum Yazın