TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Kıbrıs

KKTC anavatanın yanında

KKTC’de Türkiye’deki terör saldırısı, düzenlenen programla lanetlendi.
KKTC anavatanın yanında
İHA - KKTC’de tüm şehitler için Lefkoşa Şehitler Abidesinde anma töreni düzenledi.

Saygı duruşu ile başlayan törende, İstiklal Marşının okunması, Şehitler Abidesine çelenk konulmasının ardından KKTC İnisiyatifi Sözcüsü Erkan Eğmez, basın bildirisi okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve tüm Türkiye halkına başsağlığı, yaralılara şifa dileklerinde bulunulan bildiride, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde düzenlenen saldırı şiddetle kınandı.

Saldırının, özelde Türk polisine karşı düzenlendiği, masum insanların canının hiçe sayıldığı kaydedilen açıklamada, terör örgütlerine gereken cevabın en sert şekilde verilmesi gerektiği belirtildi.

Türkiye’nin bütünlüğüne kast eden terör örgütlerinin düzenlediği saldırıların kendilerini yıldırmayacağı kaydedilen bildiride, “Millet olarak yılmadan gelecek olan her tehditte karşı anavatan ile birlikte KKTC olarak mücadele edeceğiz” denildi.

Ahmet İşcan ise törenin başında yaptığı açıklamada, 10 Aralık’ta düzenlenen terör saldırısını kınamak ve Türk halkı ile dayanışmayı göstermek için toplandıklarını ifade etti. İşcan, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Tören, dua okunmasının ardından sona erdi.
Yorum Yazın