• Kıbrıs

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile ekibi İsviçre'den ayrıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Mont Pelerin’de yapılan iki günlük Kıbrıs müzakerelerinin sonuçsuz kalmasının ardından KKTC’ye dönmek üzere İsviçre’den ayrıldı.
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile ekibi İsviçre'den ayrıldı
İHA - İsviçre Mont Pelerin’deki iki günlük Kıbrıs müzakerelerinin sonuçsuz kalmasının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bu akşam yurda dönüyor.

Cumhurbaşkanı Akıncı, eşi Meral Akıncı ve müzakere heyeti, adaya dönmek üzere öğle saatlerinde Cenevre’den ayrıldı. Akşam saatlerinde Ercan Havalimanı’nda olması beklenen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, havalimanında basına açıklama yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu bu sabaha karşı yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in katılımıyla Mont Pelerin’de yapılan ikinci tur görüşmelerin, Kıbrıs Rum tarafının “maksimalist tavrından vazgeçip makul çizgiye yanaşmaması” nedeniyle ileriye götürülemediğini ifade etmişti.

Burcu, tıkanıklığın nedeninin “Kıbrıs Rum tarafının dönüşümlü başkanlığı bile beşli konferansta bir pazarlık konusu olarak cebinde tutma“ ve toprak konusunda “yüksek bir pazarlık marjıyla Kıbrıs Türk tarafının karşısında durma” tutumu olduğunu söylemişti.
Yorum Yazın