TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
Kamufle kimdir?

Kamufle kimdir?

Kamufle kimdir?

Rap dünyasının sevilen isimlerinden başarılı rapçi Kamufle kimdir?
Asıl adı Basri Fırat Bayraktar,1988 yılında İstanbul'da doğmuştur. Hiphop kültürüyle ilkokul çağında tanışan Kamufle, uzun yıllar çeşitli basketbol ve futbol kulüplerinde profesyonel sporculuk yapmıştır.



2004 yılında ilk amatör kayıtlarını almaya başlayan Kamufle,müzik kariyerinde adım adım başarı yakalamaya başlamıştır. Kırka yakın şehirde birçok hiphop jam, festival Hiphoplife.PRO ve Pasaj Müzik ortaklığında ilk yasal albümü “Olumsuzluklar”ı dijital ortamda dinleyicilerine sunma imkanı buldu.

Olumsuzluklar albümünün çıkışından hemen sonra ikinci yasal albümü “Hayale Daldım” için kolları sıvayan Kamufle, 2013 yılının son günlerinde başarılı şarkıcı Gökçe ile yaptığı “Sittin Sene” adlı parça single formatında yayınlandı.

Kamufle, bu başarısını Düzce Üniversitesi MESDA Ödülleri’nde aldığı “En İyi Single” ve “En İyi Düet” kategorisindeki ödüllerle taçlandırdı. Üç yıllık bir emeğin ve çalışmanın sonunda Hiphoplife.PRO ve Pasaj Müzik etiketiyle raflarda yerini alan “Hayale Daldım” albümü Kamufle’nin ilk market albümü özelliğini taşımaktadır.11 parçadan oluşan albümde Kamufle’ue başarılı şarkıcı Gökçe, Aslı Güngör, Bilge Kösebalaban, Softa, Moral, Allame, Pit10, Sahtiyan, Sansar Salvo, Da Poet ve Patron eşlik etmiştir. Albümün ikinci video klibi, çıkış parçası “Bir Yolunu Bul” isimli şarkıya Murat Joker yönetmenliğinde çekilen “Hayale Daldım” albümünün prodüksiyonu ise Da Poet’e ait. 2014 yılının son günlerinde Toyota’nın “Gerçek Kahramanlar” projesinde hem oyunculuk hem de reklam şarkısının hazırlanmasında boy gösterdi. 2018 Temmuz ayında Sony Music Türkiye etiketiyle “Beni Görmeden Ölme” şarkısı yayınlandı.

Şimdilerde ise 'Susamam' adlı parçada toplum sorunlarından biri ola 'Trafik' ile ilgili olan kısmı seslendirmektedir.