TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Belçika seyahat yasaklarını yeniden sıkılaştırıyor

Seyahat yasaklarını ihlal edenlere 4 bin euro para ve 6 aya kadar hapis cezası verilecek.
Belçika seyahat yasaklarını yeniden sıkılaştırıyor
Belçika hükümeti, vatandaşlarının, Avrupa'da koronavirüs vakalarının yeniden arttığı ülkelere seyahat etmemesi için katı önlemler alıyor.

Seyahat yasaklarını ihlal edenlere 4 bin euroya kadar para ve 6 aya kadar hapis cezası verilmesi söz konusu.

Son günlerde İtalya, İspanya ve Portekiz'in de aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerinde bazı bölgelerin yeniden kapanması üzerine, Belçika'daki bölgesel ve federal kurumlar, yeni karantina önlemleri üzerinde anlaştı.

Belçika Dışişleri Bakanlığı, Avrupa'daki 31 ülkeyi de, "kırmızı", "yeşil" ve "turuncu" kodlarını içeren 3 ayrı listeye alacak.

Avrupa'da son günlerde yeniden sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanan şehir ve bölgeler de, durumun tehlikeli olduğunu belirten kırmızı listeye alınacak.

Bu şehir, bölge ve ülkelere resmi seyahat yasağı uygulanacak. Seyahat yasaklarını ihlal edenlere, 4 bin euroya kadar para ve 6 aya kadar hapis cezası verilebilecek.

Bu bölgelerden dönenlere zorunlu test ve karantina uygulanacak.Turuncu listede olan ülkelerin ise, yüksek sağlık riski taşıdığı belirtilerek, zorunlu haller dışında bu ülkelere gidilmemesi tavsiye edilecek.

Bu ülkelerden dönenlere de test ve karantina zorunlu olacak.Belçikalı turizm şirketleri, tatil konusunda soru işaretlerinin ortadan kaldırılması için, Dışişleri Bakanlığı'nın bir an önce kırmızı ve turuncu listeyi açıklamasını bekliyor.

Belçika Avrupa Birliği'nin 1 Temmuz'dan itibaren güvenli saydığı Avrupa dışındaki 15 ülkeye de kapılarını henüz açmayacak.
Yorum Yazın