TİC Holding Header
  • USD 32.367
  • EUR 34.982
  • Altın 2324.301
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Filipinler, Sinovac'ın geliştirdiği koronavirüs aşısının acil kullanımını onayladı

Filipinler, Çinli ilaç şirketi Sinovac'ın koronavirüse karşı geliştirdiği CoronaVac aşısına acil kullanımına onay verdi.
Filipinler, Sinovac'ın geliştirdiği koronavirüs aşısının acil kullanımını onayladı
İHA - Filipinler Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Çin merkezli Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac adlı koronavirüs aşısına acil kullanımına onay verdi.

Filipinler FDA Başkanı Rolando Enrique Domingo, Sinovac'ın aşısının COVID-19 hastaları ile ilgilenen sağlık çalışanları ile 18-59 yaş aralığındaki sağlıklı kişilerle kıyaslandığında aşının sağlık çalışanlarında daha az etkili olduğunun belirlendiğini, bu nedenle sağlık çalışanlarına koronavirüs aşısı için Sinovac'ın tercih edilmeyeceğini söyledi.

Domingo, “Uzmanlarımıza göre, Sinovac'ın aşısı CoronaVac sağlık çalışanları için en iyi aşı değil" dedi. Öte yandan Güneydoğu Asya'da en fazla ikinci koronavirüs vaka ve ölü sayısı sahip ülke olan Filipinler’de genel aşılama kampanyası henüz başlamadı.

Filipinler Devlet Başkanlığı Sözcüsü Harry Roque, aşılama kampanyasının başlayacağı tarihi açıklamazken, “Sabretmenizi istiyoruz, aşılar birkaç gün gecikti. Sonunda aşı kampanyasına başlayabileceğiz" dedi.

Filipinlerde toplam koronavirüs vaka sayısı 563 bin 456’ya yükselirken, koronavirüsten kaynaklanan can kaybı 12 bin 94 oldu.
Yorum Yazın